Op ontdekkingstocht door je eigen huis met de Blijf Thuis Speurtocht

Maandag 11 mei 2020

Door Redactie

De coronamaatregelen hebben effect op alle Apeldoorners. Zo werken op dit moment veel mensen thuis en gaven ouders tot vorige week thuis les. Energiek Apeldoorn ontwikkelde daarom een ‘duurzame’ Blijf Thuis Speurtocht voor kinderen om thuis te doen. In de speurtocht gaan kinderen op ontdekkingstocht door hun en eigen huis en beantwoorden vragen over energiegebruik. Wie doucht er het langst? Hoeveel LED-lampen heb je in huis? En hoe weet je of je ‘gewoon’ dubbelglas hebt of HR++ glas? ,,Die met die lampen vond ik het leukst”, zegt speurtocht-tester Job (8 jaar).

De Blijf Thuis Speurtocht is bedoeld voor kinderen van 6-10 jaar en is te vinden op de website van Energiek Apeldoorn. Sander Lubberhuizen van Energiek Apeldoorn: ,,De speurtocht is vooral leuk, even wat anders dan je normale huiswerk. Daarnaast is het natuurlijk laagdrempelige manier om met energiebesparing en duurzaamheid bezig te zijn.”

De Blijf Thuis Speurtocht is te downloaden via de website van Energiek Apeldoorn: www.energiekapeldoorn.nl/speurtocht.

Energiek Apeldoorn 

Energiek Apeldoorn is een initiatief van de gemeente Apeldoorn en biedt gratis en onafhankelijk advies aan Apeldoorners bij het verduurzamen van hun huis. Isoleren, ventileren, energie opwekken, verwarmen: veel Apeldoorners willen er graag mee aan de slag. Maar hoe pak je dat nu aan? Wat is er allemaal mogelijk in huis? En wat levert dat op? Bij Energiek Apeldoorn krijg je antwoord op deze vragen.

Energiek Apeldoorn opende onlangs de deuren van het Energiepunt aan de Paslaan. ,,We zijn net open en merkten dat de animo voor verduurzaming in Apeldoorn groot is. We kregen veel aanloop. Nu is dat natuurlijk niet meer zo, want ook wij zijn tijdelijk gesloten. We willen Apeldoorners toch graag helpen dus we zijn online en telefonisch wel bereikbaar. Toen we onze deuren sloten, wisten we een ding zeker: wij willen op een positieve manier blijven bijdragen. Daar kwam de Blijf Thuis Speurtocht uit. Daarnaast starten we binnenkort met webinars over energieonderwerpen en met online energiecoaching” licht Energiek Apeldoorn toe.

Meer informatie op www.energiekapeldoorn.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!