Open dag basisscholen Apeldoorn en omgeving

Maandag 4 april 2022

Door Redactie

Woensdag 6 april staan de deuren van bijna alle basisscholen in Apeldoorn en omgeving tussen 9.00 en 12.00 uur open voor kinderen en hun ouders die een nieuwe basisschool zoeken. Vooraf aanmelden hoeft niet.

Ouders krijgen de gelegenheid om die ochtend één of meerdere basisscholen te bezoeken. De drie schoolbesturen Leerplein055, PCBO en de Veluwse Onderwijsgroep willen dit op een veilige manier organiseren. Belangrijk is dat ouders en kinderen thuisblijven bij corona en een nieuwe afspraak maken met de school.

Sfeer proeven

Een basisschool kiezen is een belangrijke beslissing. Kies je voor een school in de buurt? Een school met een onderwijsconcept of duidelijke identiteit? De open dag is een mooi moment om meerdere scholen te bezoeken en sfeer te proeven. Op www.basisscholenapeldoorn.nl staat een overzicht van alle deelnemende basisscholen in Apeldoorn en de omliggende dorpen. Door het invullen van een aantal zoekfilters, zoals onderwijsvorm, reistijd, kinderopvang etc., kan gemakkelijk gezocht worden op zaken die je als ouder belangrijk vindt. Ouders kunnen zo gemakkelijk een eerste voorselectie maken van scholen die hen aanspreken.

Ouders en kind(eren) kunnen op deze ochtend op een laagdrempelige en vrijblijvende manier de sfeer op verschillende scholen proeven. Directeuren, leerkrachten en/of leerlingen staan klaar om meer te vertellen over het onderwijs en de cultuur en om de dagelijkse gang van zaken op school te laten zien. Ook voor peuters is deze open dag een leuk moment om alvast een kijkje te nemen op school.

Toelatingsbeleid

Er is een nieuwe manier van aanmelden en inschrijven voor de basisschool. Als een kind 4 jaar is, mag het naar de basisschool. In Apeldoorn zijn er nieuwe regels en afspraken gemaakt om kinderen aan te melden en in te schrijven. Dit beleid geldt voor alle kinderen die vanaf 1 mei 2019 geboren zijn. Op www.basischolenapeldoorn.nl vindt men meer informatie over het nieuwe toelatingsbeleid.

Samenwerking kinderopvang

Veel scholen in Apeldoorn werken nauw samen met kinderopvangorganisaties, die vaak ook gevestigd zijn in het schoolgebouw. Deze opvang kan variëren van kinderdagverblijf en peuteropvang tot buitenschoolse opvang. Op de meeste scholen kunnen ouders en kinderen ook daar een kijkje nemen en in gesprek gaan met pedagogische medewerkers.

Initiatiefnemers

Twee keer per jaar openen de basisscholen in de gemeente Apeldoorn de deuren tijdens de open dag. De open dag van basisscholen in Apeldoorn en de website www.basisscholenapeldoorn.nl is een initiatief van Leerplein055, Veluwse Onderwijsgroep en PCBO Apeldoorn. De stichtingen trekken hierin gezamenlijk op.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!