Opknapbeurt op de planning voor wijk Dreven Noord

Woensdag 5 januari 2022

Door Tim Uilen

Google Earth

Een paar buurten en wijken in Apeldoorn zijn vorig jaar opgeknapt, terwijl er nog een aantal op de planning staan. Daarbij hoort ook de wijk Dreven Noord, 1 van de wijken die een opknapbeurt kan gebruiken. Net zoals bij vergelijkbare projecten wordt er eigenlijk alleen gekeken naar het straatbeeld en verkeersverbeteringen. De buurtraad heeft in 2020, samen met de gemeente, een ronde gemaakt door de wijk en inwoners gevraagd naar hun wensen en ideeën voor de buurt. Aan de hand hiervan heeft de gemeente een plan opgesteld.

Aanpassingen straatbeeld

Het plan pakt de wijk in 5 deelgebieden aan, waarbij het 1e gebied de entree van Dreven Noord is. Buurtbewoners vinden dat dit stuk echt aangepakt moet worden, het is namelijk onoverzichtelijk en dus gevaarlijk. De gemeente gaat hier een aantal dingen veranderen; het entreeplein wordt namelijk meer een entreestraat, waardoor de ingang van de wijk overzichtelijker is. Daarnaast komt er duidelijk ruimte voor ouders en schoolkinderen, dat ook gescheiden is van het verkeer. Om het brengen en ophalen van kinderen te verbeteren gaat de Looiersdreef ook gedeeltelijk op de schop. De middenberm wordt weggehaald zodat er ruimte is voor een kiss & ride strook.

Overzichtelijkheid

Het is een beetje een thema in de plannen van de gemeente, maar de straten in dit gebied worden dus aangepakt. Dat geldt ook bij de Eekschillersdreef en Voermansdreef. Straten worden net iets smaller of breder gemaakt en parkeerplekken worden verplaatst. Ook komt er bij de 1e kruising van de beide Dreven een speel- en ontmoetingsplek. Bij de andere kruising, het bestrate pleintje, wordt extra groen toegevoegd en de situatie verbeterd. In het westelijke gedeelte van de wijk worden ook wat dingen aangepast.

De ingang vanuit de Looiersdreef wordt namelijk rechtgetrokken, waardoor er meer parkeerplekken zijn en fietsers makkelijker het fietspad kunnen bereiken. Het einde van de Postmeestersdreef gaat ook veranderen; de huidige ‘rotonde’ wordt vervangen door groen, zo is er meer ruimte voor parkeerplekken. Ook wordt de speelplek aan de Hoveniersdreef verplaatst naar de Heelmeestersdreef. Het hofje met parkeerplekken verdwijnt, ruimte om je auto te parkeren komt vervolgens op de voormalige locatie van de speelplek.

Bekijk hier het filmpje dat de gemeente heeft gemaakt over de plannen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!