Orpheus, een Middagje Uit: een lach, een traan en een bitterbal

Vrijdag 16 februari 2024

Door Pedro Waldenaar

Het is 14 februari 2024: Orpheus, de Altioszaal: uitverkocht, u leest het goed: uitverkocht. Een middagje uit zonder beperkingen: het wordt een middag met een lach, een traan en een bitterbal. Ernst, verdriet en vrolijkheid wisselen elkaar af.

Carnaval is net voorbij, de liefde wordt gevierd in de vorm van Valentijnsdag en het publiek en uw reporter en uw fotograaf bevinden zich in goed gezelschap, namelijk: Het Meezingkoor Piekobello van De Klup en Theatergroep “Buiten alle Perken”. Op en top Apeldoorns talent.

De middag wordt aangekondigd als een middag zonder beperkingen oftewel: hier krijgt iedereen een kans om zijn of haar talenten te laten zien. Wel of geen beperkingen. Het is knap werk. Dat geldt zowel voor het koor als voor het theatergezelschap: hier wordt goed werk afgeleverd. Complimenten voor de organisatie alsmede voor de uitvoerders. De start van de middag is vrolijkheid: zingen is goed voor de mens, het raakt alle zintuigen en laat de dagelijkse zorgen even achterwege. Je wordt er goedlachs van. Dankjewel Piekobello.

Na de euforie komt de ernst: Theatergroep “Buiten alle Perken” laat indruk achter. Bijvoorbeeld hoe bij een simpele vraag: “Ga je mee zwemmen?” zich zoveel in het hoofd van de ontvanger afspeelt: “Hoe laat gaan we zwemmen, met wie gaan we zwemmen, hoe gaan we zwemmen, gaan we met de fiets, lopend, of met de auto, hoelang gaat het duren, dat zwemmen?”. IJzingwekkend beeldend laat dit gezelschap zien hoe verwarrend en ingewikkeld een simpele vraag soms kan zijn. Het beklijft bij menigeen van het publiek.

Maar gelukkig is er de afterparty: we mogen nog schilderijen bewonderen van de SchilderKlup, er is disco, er mag gedanst en gesjanst worden en er is de onvermijdelijke bitterbal: een gouden formule die leidt tot een geslaagde aflevering van dit Middagje Uit: hoe krijg je het voor elkaar!

Apeldoorn, 14 februari 2024, Orpheus: Een Middagje Uit

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!