Oscar’s beeld: Het Loo

Vrijdag 24 maart 2023

Door OscarDeWit

Buiten mijn passie voor het fotograferen van oude kastelen, bibliotheken en historische karakters, houd ik er ook van om in de natuur te fotograferen. Wij hebben hier in en rond Apeldoorn prachtige natuur dus de keuze is groot.

Paleispark

Bijna iedereen kent Het Paleispark, gelegen tegen Paleis Het Loo. Een park waar je heerlijk kan ontspannen en waar alle seizoenen prachtig zijn om te ervaren én te fotograferen. Zo ook dit seizoen…. Het was dinsdag 9 februari 2021 en de wereld was bedekt met een wit deken. We besloten met een groepje om in dit park te gaan fotograferen en spraken af op de parkeerplaats om van daaruit een route te kiezen.

Badpaviljoen

We besloten om richting het badpaviljoen te lopen om daar wat opnames te maken. Onderweg stopten we om macro opnames te maken om daarna de route weer te vervolgen richting het badpaviljoen. Zo kwamen we na een tijdje aan bij het welbekende blauwe boothuis. We liepen  verder naar  het badpaviljoen waar ook de Leeuwenburg te zien is.

Daar aangekomen zagen we een bevroren vijver die nog maagdelijk wit was, waar de sneeuw op het ijs onaangeroerd was door mens en dier, wat een prachtig gezicht! Ik heb mijn statief neergezet om dit beeld vast te leggen en heb nog lang nagenoten van het uitzicht en de stilte….

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!