Oud Apeldoorner Erik Mesie zegt: Ik wil met jou

Zaterdag 23 maart 2024

Door Peter Vroon

Erik Mesie de zanger van de band Toontje Lager is een echte performer en laat zijn romantisch hart spreken. Toontje Lager is Anno 2024 nog steeds aan het toeren en uiteraard in een nieuwe samenstelling onder leiding van Erik. De oorspronkelijke start van de band was in hert begin jaren tachtig van de vorige eeuw. De huidige bezetting waarin Erik natuurlijk het boegbeeld is, weet iedereen te pakken met hun nummers die je graag wilt meezingen..

Nummers als ‘Net als in de film’, ‘In gedachten’, ‘Lente in Twente’ en ‘Niks na de dood’ zijn de bekende nummers van Toontje Lager die de ongeveer 180 aanwezigen volop meezongen. Erik’s moeder van 92 was als eregaste aanwezig. Hij vertelde dat zijn moeder het nummer ‘Niks na de dood’ een lied vind die maar beter niet gezongen kon worden. Als gelovige moeder had zij er moeite mee. ‘Uiteraard’, vertelde Erik, “zong ik en zing ik dit nummer nog steeds en mijn moeder is 92 en kan nu niet de zaal uit.” Hij bedoelde dit uiteraard humoristisch. Maar geweldig dat mevrouw Mesie aanwezig was bij het concert. Ze werd ze in het zonnetje gezet door zoon Erik en kreeg een daverend applaus van het publiek.

Het opreden van Toontje Lager kenmerkt zich met een gevoel van herkenbaarheid. De band speelde echt ‘Rete strak’. Erik weet de aandacht van het publiek vast te houden en door zijn charmante manier van benaderen pakt hij iedereen in.

Erik en de band speelden in Gigant drie nieuwe nummers: Betoverd, Beter Af met mij en de single: ‘Ik wil met jou’. Over het nummer ‘Ik wil met jou’ zegt Erik: “Het is lekker stevig, lief, pakkend en een beetje ondeugend en de tekst is geschreven door Claudia Daniëlla Cappetti. Het is een ode aan de liefde en het mooie van liefde vind ik, is dat je naast heel veel plezier en leuke dingen doen, elkaar kunt blijven inspireren wanneer je elkaar steeds weer opnieuw weet te ontmoeten.”

Uiteraard werd aan het eind ‘ik heb stiekem met je gedanst’ gespeeld, een nummer dat iedereen in de zaal kent. Het aanwezige publiek zong dit vroeger ook al in hun tienerjaren. Toontje Lager is nog steeds een band die je graag wil blijven horen en nog steeds de generatie van 50 plus blijft aanspreken. Aan Erik zal het niet liggen. Hij is nog steeds vol enthousiasme en heeft een muzikale ‘drive’ waarmee hij nog vele jaren door kan. Dat weet hij feilloos op het publiek over te brengen en hij laat nog steeds harten sneller kloppen door zijn liedjes. Erik de poëet en romanticus, vulde de popzaal met zijn nummers van het begin tot het eind.

Het smaakt naar meer.

22 maart Popzaal Gigant

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!