Oude Liefde: ‘er komt altijd een afrekening’

Maandag 27 november 2017

Door Pedro Waldenaar

In de film Oude Liefde van regisseuse Nicole van Kilsdonk ontmoeten twee gescheiden zestigers, man en vrouw, elkaar weer bij de begrafenis van hun enige zoon. Jaren geleden van elkaar gescheiden, beiden opnieuw een relatie, worden na deze droevige gebeurtenis geconfronteerd met hun mislukte huwelijk. Niet alleen hun overleden zoon verbindt hun nog maar ook hun liefde voor elkaar.

Er ontwikkelt zich een drama, waarin de pijn van de scheiding nog steeds voelbaar volop aanwezig is. Met dat verschil dat beiden het nu wel de confrontatie aangaan, wellicht wijzer geworden door het klimmen der jaren.

De film komt tot een ontlading in de scene waarin hun dochter, fantastisch gespeeld door Halin Reijn, haar gescheiden ouders confronteert met de gevolgen van de echtscheiding: in feite wordt hier de rekening gepresenteerd van twee geliefden die het niet met elkaar konden volhouden. De film zit vol “kleine” humor en er is een uitstekende cast. Sommige scenes zijn wat mij betreft ongeloofwaardig en overbodig.

Zien?: nou ja, voor een leuk nagesprek om het eigen huwelijk tegen het licht te houden of om na te gaan waarom het maar niet wil lukken in het huwelijk, dan zou ik zeker gaan. Maar reserveer wel daarna tijd om eens lekker met elkaar een glaasje te drinken.

Regie: Nicole van Kilsdonk, met Beppie Melissen, Gene Bervoets, Hadewych Minis, Halina Reijn, Eva van der Gucht. In de film speelt ook de Apeldoornse Claudia.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!