Ouderen massaal naar Gigant

Zaterdag 6 februari 2016

Door Peter Vroon

 

Gigant barstte uit zijn voegen vrijdagavond. In een compleet uitverkocht huis luisterden veelal ouderen van boven de 55 jaar naar de klanken van SteelBreeze, de Apeldoornse Pink Floyd Coverband. Het bleek een feest van herkenning voor velen en de bekende nummers passeerden de revue. Toch vond niet iedereen het mooi, want Arne zat al na het derde nummer boven in het cafe. Hij vond het maar niets. ,,Het rammelde teveel en ze speelden zonder ziel”, vertelde hij mij.

De 2de set ging beduidend beter dan de eerste set die nogal luid en schel was bij sommige momenten. De band moest duidelijk op gang komen. De 2de set was compleet gevuld met nummers van ‘Dark Side of the Moon’. Hierin waren natuurlijk spectaculaire beelden te zien van de clips van ‘Floyd’ zelf. Een waar feest van herkenning en de fans gingen dan ook massaal uit hun dak.

Voor de aanwezige fotografen was het moeilijk werken. Een matige lichtshow die pas tegen het einde van het optreden beter ging.  De drummer en de bassist waren amper goed te zien. Bij Pink Floyd hoort een goed lichtshow en die ontbrak. Ook de mooie klanken van de saxofonist waren wel te horen, maar hij kreeg geen prominente plaats bij de solo’s. Een gemiste kans.

Maar het deerde de fans geenszins. Ze hadden de avond van hun leven. Weer dankzij de geweldige programmeur Waldo werd het mogelijk dat de 10 jaar oude band kon en mocht optreden in de ‘Poptempel’. Hulde Waldo.
Tot volgend jaar, maar dan met een nieuwe bassist. De huidige nam vanavond afscheid na 10 jaar trouwe dienst.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!