Paleis Het Loo straalt met feestelijke Winterverlichting

Vrijdag 8 december 2023

Door Redactie

Woensdagavond heeft Paleis Het Loo de winter feestelijk ingeluid met een betoverende lichtshow in aanwezigheid van ruim 600 bezoekers. Het paleis, gehuld in GAMMA’s kerstverlichting, straalt tot en met 14 januari dagelijks tussen 16.00 en 21.00 uur. Pien Harms, algemeen directeur van Paleis Het Loo, hoopt met deze sprankelende verlichting een lichtpunt te zijn in de donkere dagen voor Kerst, niet alleen voor bezoekers maar voor alle Apeldoorners.

Feest van licht

“Paleis Het Loo staat tot en met 14 januari in het licht. Iedereen kan tussen 16.00 en 21.00 uur het verlichte paleis zien. Een opvallende blikvanger is de kerstboom voor het verlichte paleis, die schittert met een hoogte van ruim 12 meter. Deze indrukwekkende boom staat symbool voor de warmte en het samenzijn dat de feestdagen kenmerkt.”

Feestelijk Winterpaleis

Op 6 december is Winterpaleis Het Loo van start gegaan, waarbij het paleis in wintersfeer gehuld is. Vanaf 16 december is het paleis volledig in kerstsfeer met als thema: Feest. Bezoekers kunnen genieten van feestelijk gedekte tafels en prachtig versierde kamers, zoals in de tijd van de Oranjes.

Kerstvakantie Activiteiten

Naast de indrukwekkende verlichting biedt Paleis Het Loo diverse feestelijke activiteiten tijdens de kerstvakantie. Van een “Tour de Cadeau” familierondleiding tot kerst-knutselen en winterse lekkernijen. Ook is er de mogelijkheid om “De Grote Kerstfilm” te bekijken op het stallenplein in Stal 1 van 23 december tot en met 7 januari met een entreekaartje voor Paleis Het Loo.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!