Paleis het Loo en de Zonnebloem partners in toegankelijkheid

Maandag 28 maart 2016

Door Redactie

De Zonnebloem en Paleis Het Loo zijn een officiële samenwerking aangegaan om de toegankelijkheid voor rolstoel-, rollator- en scootmobielgebruikers te optimaliseren. Michel van Maarseveen, directeur Paleis Het Loo, heeft het eerste exemplaar van de informatiegids ‘Plattegrond & Informatie Paleis Het Loo, route voor bezoekers met een mobiliteitsbeperking’ aan rolstoelgebruiker mw. Rilana Peelen overhandigd. De gids geeft bezoekers met een lichamelijke beperking informatie over o.a. speciale voorzieningen en routes door paleis en tuinen. Dankzij een bijdrage van de VriendenLoterij is de toegang tot paleis en tuinen de afgelopen jaren al duurzaam verbeterd door de inzet van aangepaste, elektrische pendelbusjes èn het verharden en aanleggen van beter begaanbare paden. Met de ‘partnerschap in toegankelijkheid’ wordt nu de volgende stap gezet om toegang tot paleis en tuinen te optimaliseren.

Met de Hogeschool voor Toerisme (NHTV) geeft de Zonnebloem aan medewerkers van dagattracties workshops op het gebied van toegankelijkheid en gastvrijheid. Nog dit jaar gaat de Zonnebloem een partnerschap aan met het Van Gogh Museum, Keukenhof, Safaripark Beekse Bergen, Diergaarde Blijdorp en het Kröller Müller Museum.

In samenwerking met Ongehinderd, een organisatie die maximale bewegingsvrijheid wil creëren voor mensen met een lichamelijke beperking, is een gratis Ongehinderd app ontwikkeld waarmee de Zonnebloem dagattracties test op logistieke toegankelijkheid. De Zonnebloem heeft bijna zeventig jaar ervaring in dagjes-uit en vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking. Noud van Rooij, directeur van de Zonnebloem: ,,Als kennispartner in toegankelijkheid doen we onderzoek, geven workshops en bieden inzichten aan musea, pretparken en dierentuinen. Kleine aanpassingen zijn vaak al grote verbeteringen voor rolstoel-, rollator- en scootmobielgebruikers. Wij zeggen niet voor niets: er kan zoveel meer dan je denkt.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Paleis Het Loo

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!