Pam Taylor verrast in Bluescafé Apeldoorn

Vrijdag 8 september 2017

Door Pedro Waldenaar

Het leven kan raar lopen! Je gaat de stad in voor een paar boodschappen, je ontmoet een goede vriend en even later sta je in het meest muzikale café van Apeldoorn en wellicht wel van de hele provincie. Voor veel muzikanten staat het spelen in het Bluescafé op hun bucketlist. Het Bluescafé dat het toch maar aandurft om werkelijk 4 dagen van de week live-muziek te brengen van artiesten die soms voor duizenden mensen optreden. En dat het bluescafé een publiek trekt dat zich in de kracht van hun leven thuis voelt.

Zo ook Pam Taylor, blueszangeres uit South Carolina. Zij toert door Europa en wilde beslist het Bluescafé aandoen. Niets verwachtend stap ik het bluescafé binnen, groet bekenden en onbekenden en ontwaar een enthousiast publiek in gesprek met Pam op het podium. Ga zitten en neem een drankje en dan:

Ik ben werkelijk aangenaam verrast: ik zie en hoor een zeer vriendelijke dame met een gouden strot. Ik zou maar even blijven kijken, maar ben werkelijk tot het einde gebleven: dit is mijn geluksdag. Pam Taylor, een zeer passionele blueszangeres, heeft een stem die rustig te vergelijken is met Beth Hart: krachtig, donker, meeslepend en ook nog eens goed te verstaan; teksten uit het leven gegrepen: onbereikbare liefdes, pijn en verdriet waarbij haar gitaar schuurt en haar stem smeekt om genade, smeekt om geluk. Ik word geraakt, werkelijk geraakt. Tussen de songs door brengt ze een boodschap: Music is science, music is vibrational en most of all: music is healing.

Deze boodschap komt het mooist en best tot uiting in het nummer Mountain: het begint nietsvermoedend, rustig, het verhaalt over dat zij zich zo sterk voelt als een berg: I’am a Mountain, en langzaam wordt het nummer steeds sterker, sterker en zie je en hoor je dat hier een zangeres van formaat staat: sterk als a Mountain. Hier kun je niet omheen. Het aanwezige publiek is razend enthousiast.

In de pauze wordt ze belaagd door een fan die zijn liefde aan haar betuigt. Geroerd en een beetje onderste boven ondergaat ze deze openbaring. Na de pauze begint ze met The Rain Song, een lekker bluezy nummer, waarbij je heerlijk kunt heupwiegen en even de emoties van de afgelopen dagen kunt wegspoelen. Ik was het niet van plan, en toch……ik koop haar  laatste CD: “Steal your Heart”.

Mijn hart heeft ze gestolen en ik heb het gevoel dat bij het ouder worden er soms momenten van geluk op je pad komen. Dit was zo’n moment. Dit was het enige optreden in Nederland, zij sluit haar Europese tour af in Zwitserland, waarna er nog 2 optredens in Tel Aviv zijn gepland.

Apeldoorn, Bluescafé, 7 september 2017

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!