Parkeergarage Brinkpark vordert

Maandag 27 augustus 2012

Door Redactie

Apeldoorn Direct

Ze zijn er al een jaartje mee bezig. Het Brinkpark, tegenover het Kadaster. Het graafwerk voor een nieuwe parkeergarage was in april letterlijk op zijn diept(st)epunt.

Het is bijna niet voor te stellen dat we eerst diep de grond ingaan, voordat er uiteindelijk een prachtig park aan de bovengrond zal verschijnen. Toch gaat het gebeuren. De graafwerkzaamheden zijn momenteel in volle gang (zie foto) om een nieuwe ondergronde parkeergarage te realiseren. Er komen hier nabij het centrum 240 nieuwe parkeerplaatsen, indien men ín de vakken parkeert natuurlijk. Dat schijnt men steeds moeilijker te kunnen.

De garage die gelegen is tegenover het Kadaster zal voorzien zijn van de laatste ontwikkelingen wat betreft parkeerapparatuur en cameratoezicht. Tevens zal de garage rolstoelvriendelijk zijn. De tweede verdieping wordt overigens tijdens kantooruren gereserveerd voor werknemers en bezoekers van het Kadaster. Op koopavond en in het weekend kan iedereen gebruik maken van de garage.

Bovenop het ‘dak’ van de garage komt een splinternieuw park. Het park zal de garage volledig moeten verstoppen onder het groene gras en de groene bomen. De ingangen en ventilatiesystemen zullen zo goed mogelijk worden verstopt in het groene decor. Volgens de bouwtekeningen mogen we verwachten dat het kleine riviertje De Grift, dat nu stopt bij het Kadaster, verder zal doorstromen in het nieuwe park.

In het voorjaar van 2013 moet de parkeergarage klaar zijn en kunnen de Apeldoorners genieten van een nieuw stukje groen in het hart van Apeldoorn. Hoe het er nu voorstaat, kan je zien op de foto bij dit artikel of volgen op webcam via deze link.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!