Parkstad Opleidingen Strijkt Neer in Apeldoorn

Woensdag 20 maart 2024

Door Redactie

Apeldoorn verwelkomt een nieuwe onderwijsinstelling: Parkstad Opleidingen opent er een vestiging. De opleidingssector voor onderhoud en inspectie aan technische installaties kondigt de opening van de school aan de Tweelingenlaan aan. Waarom kiest deze school voor een locatie in Apeldoorn?

Het verstevigen van haar positie in de regio is een van de redenen waarom de school voor een filiaal in Apeldoorn. “Deze vestiging biedt de benodigde faciliteiten aan om zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden op het gebied van onderhoud en inspectie aan technische installaties – waaronder elektrische en gas- en stookinstallaties – te ontwikkelen en te verfijnen. Door het aanbieden van theorie- en praktijkopleidingen en examens in Apeldoorn, kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn, en tegelijkertijd onze strategische groei verder stimuleren,” zegt Arno Kluijtmans, Manager Opleidingen bij Parkstad Opleidingen.

Parkstad opleidingen is sinds januari bezig met de verbouwing van de nieuwe locatie. Met uitzondering van de praktijklokalen zijn alle faciliteiten gereed voor gebruik. De praktijklokalen zullen dit jaar stapsgewijs worden uitgebouwd om deelnemers een optimale leerervaring te bieden.

Waarom Apeldoorn?

De keuze voor Apeldoorn als nieuwe vestigingslocatie is geen toeval. De stad staat bekend om haar centrale ligging en biedt een uitstekende infrastructuur, waardoor het een perfecte locatie is voor een opleidingscentrum. Bovendien bood Parkstad Opleidingen reeds theoretische opleidingen en examens aan op de locatie van Kiwa Training in Apeldoorn, dat in april 2022 haar SCIOS-opleidingen aan Parkstad Opleidingen heeft overgedragen. Met de nieuwe vestiging kunnen deelnemers naast theoretische opleidingen ook praktijkopleidingen in Apeldoorn volgen en praktijkexamens doen, waardoor zij hun opleiding volledig op één locatie kunnen afronden. 

De keuze voor Apeldoorn is goed doordacht: “De stad staat bekend om haar centrale ligging en biedt een uitstekende infrastructuur, waardoor het een perfecte locatie is voor een opleidingscentrum. Bovendien bood Parkstad Opleidingen reeds theoretische opleidingen en examens aan op de locatie van Kiwa Training in Apeldoorn, dat in april 2022 haar SCIOS-opleidingen aan Parkstad Opleidingen heeft overgedragen. Met de nieuwe vestiging kunnen deelnemers naast theoretische opleidingen ook praktijkopleidingen in Apeldoorn volgen en praktijkexamens doen, waardoor zij hun opleiding volledig op één locatie kunnen afronden.”

Over Parkstad Opleidingen

Parkstad Opleidingen is een educatief instituut dat gespecialiseerd is in het opleiden van inspecteurs en monteurs voor de inspectie en het onderhoud van technische installaties. Het biedt diverse SCIOS-opleidingen en opfriscursussen gericht op elektrotechnische disciplines (Scopes 8, 9, 10 en 12) en stookinstallaties (Scopes 1 t/m 7, evenals SCIOS Scope 14). Daarnaast verzorgt Parkstad Opleidingen trainingen conform de normen NEN 1010 en NEN 3140 (VOP, VP, IV en WV), alsook STIPEL-opleidingen. Het instituut heeft ook programma’s ontwikkeld om medewerkers van opdrachtgevers te trainen in veilig werken met technische installaties.

Naast zijn educatieve rol fungeert Parkstad Opleidingen tevens als examenbureau voor het certificeren van inspecteurs en monteurs voor technische installaties.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!