Paul Rem in nieuw tv programma ‘Pronkstuk van Nederland’

Vrijdag 15 december 2017

Door Redactie

Op NPO2 vindt op 15 december de aftrap plaats van een nieuw live televisieprogramma waarin het Nederlandse publiek bepaalt wat het ’Pronkstuk van Nederland’ is. Paul Rem, conservator op Paleis Het Loo, zal in het programma optreden als expert.

Door te kijken naar iconische producten van Nederlandse kunstenaars, ontwerpers of genieën, begrijpen we beter waar wij als Nederlanders vandaan komen en stellen we ons de vraag welk item het beste past bij onze identiteit. In de zoektocht naar dit ‘Pronkstuk’ wordt de kijker gevraagd te stemmen op zijn of haar favoriet in drie verschillende categorieën: kunst, ontwerp en erfgoed. Elke categorie telt tien nominaties, gebaseerd op grootschalig NIPO-onderzoek.

In elke categorie zet een ‘connaisseur’ zijn of haar nominaties in (kunst)historisch perspectief. Naast kunsthistoricus dr. Paul Rem als expert voor de categorie kunst, zijn dit hoogleraar Catelijne van Middelkoop voor de categorie ontwerp en emeritus hoogleraar historische Nederlandse letterkunde Herman Pleij voor cultureel erfgoed.

In de live shows, die gepresenteerd worden door Jort Kelder, nemen de beste nominaties uit elke categorie het tegen elkaar op. Nadat op 15 december de tien kanshebbers per categorie zijn gepresenteerd, stemmen de kijkers op een ‘winnaar’ per categorie, waarna in de Grande Finale in januari zal worden bepaald welk object wordt verkozen tot het ‘Pronkstuk van Nederland’.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!