PCBO-school De Ploeg speelt ‘De Moeite Waard’

Donderdag 21 december 2017

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Maria en Jozef vinden geen plek in de herberg en krijgen een onderkomen in een stal te Bethlehem’ zo begint het kerstverhaal dat de meesten kennen. Niet bekend is, dat het verhaal in een moderne musicalversie is opgevoerd door De Ploeg. De engelen laten met een drone de ster van Bethlehem stijgen, koning Herodus verandert zijn naam in Hero en stuurt zijn militairen in moderne outfit op pad om het koningskind te zoeken. De Ouderraad, leerkrachten, ouders en kinderen hebben maanden geoefend om deze musical voor alle schoolgenoten en hun familie op te voeren. Op 20 december aanschouwde een grote groep ouders en kinderen aandachtig het spektakel in ontmoetingscentrum De Stolp aan het Violierenplein.

Mathilde Jacobs en Hanneke Reitsma van de Ouderraad zijn er druk mee. Mathilde: ,,Ieder jaar voeren we het kerstverhaal op en dat doen we in de kerk. Vanwege de verbouwing daar, zijn we uitgeweken naar De Stolp. We hebben ongeveer vier maanden voorbereiding gehad.”  Hanneke: ,,We hebben alles zelf gemaakt, de decor’s en de kleding. En het hier op te voeren, is toch wel leuker.”

Voor de leerkrachten is optreden voor een groep geen probleem. Voor ouders en kinderen is dit een heel ander verhaal. Ouders in de rol van herders en kinderen zingend in de engelenbak. Ze staan hun mannetje in de musical ‘De Moeite Waard’. De musical is twee keer opgevoerd en beide keren waren ongeveer 250 ouders en kinderen aanwezig. Voor De Ploeg een mooi succes en voor herhaling zeggen de juffen Swaniek en Dicky.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Onderwijs

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!