Planty of Food Festival: ‘Is een vegan taart lekker?’

Vrijdag 7 juni 2024

Door Redactie

Volgende week is de eerste editie van het Planty of Food Festival in Apeldoorn. Op vrijdag 14 juni is Iedereen is van harte welkom op dit feel-good inspiratie festival, georganiseerd door VegaVrijdag in samenwerking met Theehuis Westenenkerpark en Zero Waste Apeldoorn. 

Van 14.30 uur tot 22.00 uur is er van alles te proeven en te doen voor jong en oud. Naast diverse foodtrucks en proeverijen met plantaardig eten in de hoofdrol, zijn er verschillende workshops, informatiekraampjes en (kinder)activiteiten, livemuziek en een bakwedstrijd. De toegang is gratis, net als de meeste activiteiten.

Smaakpapillen prikkelen

De organisatoren willen bezoekers ongedwongen laten ervaren hoe lekker, leuk en betaalbaar duurzame en vegan keuzes kunnen zijn. Alles wat op het festival te zien, horen en doen is, is erop gericht je zintuigen, je smaakpapillen en je kennis te prikkelen. Het doel is om er samen met vrienden en familie een gezellig feest van te maken en heerlijk te genieten.

Laat je verrassen

Het festival biedt antwoorden op verrassende vragen zoals “Is een vegan taart lekker?” en “Wat is de geheime kracht van klimop?”. Bezoekers kunnen genieten van de sfeer, een hapje en drankje, en livemuziek terwijl ze meer leren over duurzaamheid. Activiteiten variëren van cupcakes versieren, fietsen en knuffels repareren, botanisch tekenen en schminken, tot ecologisch tuinadvies en zaadbommen maken.

Kleine stapjes, grote impact

Het Planty of Food Festival markeert het begin van de Apeldoornse Zero Waste Zomer Week (14 t/m 20 juni), een week vol inspiratie om met kleine stapjes een grote impact te maken voor een duurzamer leven. De organisatoren vinden dit hard nodig, omdat veel mensen wel duurzamere keuzes willen maken, maar niet weten hoe of waar te beginnen. Dit festival is een goed en laagdrempelig startpunt.

Karaoke festijn

’s Middags is er een karaoke festijn voor iedereen die mee wil doen. Celesta da Vinci, een veelbelovende zangeres treedt op van 20.45 tot 22.00 uur. Tussen 20.00 en 20.45 uur speelt gitarist John Langen, bekend van zijn optredens in verzorgings- en verpleeghuizen en tijdens Cultuur bij je Buur, instrumentale nummers van The Shadows en andere artiesten.Voor meer informatie over het hele programma kan je terecht op de website.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!