Help de bevolking van Oekraïne

Politie adviseert alertheid bij aanbellen onbekende

Dinsdag 17 januari 2012

Door Redactie

De politie heeft maandag 16 januari een 47-jarige vrouw uit Apeldoorn aangehouden voor diefstal bij een bejaarde vrouw in Apeldoorn. De dievegge wist met een babbeltruc in de woning van de vrouw te komen en heeft onder meer sieraden gestolen.

Een onbekende vrouw belde op maandag 9 januari bij de een bejaarde vrouw aan, die in een serviceflat aan de Soerenseweg in Apeldoorn woont. De vrouw vertelde dat ze een medewerker van de thuiszorg was en vroeg of ze even naar het toilet mocht. Toen de vrouw de woning had verlaten, ontdekte de bewoonster dat er onder meer sieraden waren gestolen. De politie stelde een onderzoek in en kwam een verdachte op het spoor. Agenten konden de verdachte, een 47-jarige vrouw uit Apeldoorn, gisteren aanhouden. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Advies 

De politie roept mensen op om alert te zijn en niet zomaar een onbekende binnen te laten: ‘Vraag altijd om een legitimatiebewijs en laat de onbekend dan buiten staan.’ Heeft u bejaarde ouders? Dan adviseert de politie om dit onderwerp met hen te bespreken.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?