Politieacademie in beeld als asielzoekerscentrum

Maandag 18 oktober 2010

Door Max Dammers

De oude locatie van de politieacademie aan de Kleiberg (Orderbos) blijkt op een voorlopige locatielijst van de Centraal Orgaan Asielzoekers te staan. Het gerucht bereikte Apeldoorn Direct al enige tijd terug, maar was lastig bevestigd te krijgen. Steeds meer anonieme bronnen, maar niets officieels.

Toen maar een telefoontje met communicatieadviseur Martijn van de Koolwijk van het COA. We verwachtte weinig feedback, maar hij bevestigd dat er inderdaad gekeken is naar de voormalige politieacademie. “Zo worden er 10-tallen gebouwen in die mate bekeken, dat betekent niet meteen dat er ook daadwerkelijk gebruik van wordt gemaakt”, aldus Van de Koolwijk.

Het gebouw, inmiddels eigendom van Elizen vastgoed, is volgens van de Koolwijk op een lijst geplaatst met mogelijke locaties voor de toekomst, maar heeft nog geen “definitieve status”.

“Het kan in de toekomst nog alle kanten op gaan met de gebouwen op de lijst. Dat hangt ook heel erg van de behoefte van het COA af. Eerlijk gezegd verwacht ik met het huidige kabinet geen toename van de instroom asielzoekers, dus de kans dat op korte termijn gebruik gemaakt gaat worden van de politieacademie acht ik zeer klein.”

Gerucht dus bevestigd. Iemand anders nog alternatieve ideeën voor deze locatie?

(Foto: Peter Vroon)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!