Politienieuws: Oudere vrouw bestolen van bankpassen

Zondag 30 november 2014

Door Redactie

© Joke de Wolde

Een nog onbekende man heeft vrijdag 28 november door middel van een variant van de babbeltruc de bankpassen van een 77-jarige vrouw uit Klarenbeek weten te bemachtigen. Daarna heeft de man met de passen geld van de rekening gehaald. De politie onderzoekt de zaak.

De vrouw werd vrijdag rond 15.30 uur opgebeld door een man die zei dat hij een medewerker van de bank was en dat de bankpassen moesten worden ingenomen. De passen zouden door een koerier worden opgehaald. Het verhaal van de man kwam erg geloofwaardig over bij de vrouw. Toen korte tijd later een man aanbelde die zich voordeed als de koerier van de bank, gaf de vrouw de bankpassen mee. Niet veel later werd er geld van de rekening van de vrouw gehaald.

Omschrijving
De politie onderzoekt de zaak en zoekt getuigen. De ‘koerier’ zou rond de 50 jaar zijn, 1.80m à 1.85m lang en blank zijn. Volgens het slachtoffer was de man fors gebouwd en had hij een rond hoofd met dik gezicht en dikke nek. De man zou zijn vertrokken in een zwarte auto. Mensen die in Klarenbeek iets bijzonders hebben gezien of een man hebben gezien die aan de omschrijving voldoet, worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900 8844.

Legitimeren
De politie waarschuwt om nooit uw bankpas af te geven, ook niet aan medewerkers van een bank. Personen die zich niet kunnen of willen legitimeren, laat u gewoon niet binnen. Als u het niet vertrouwt, bel dan direct de politie via telefoonnummer 112 en geef het signalement door van de persoon die aan de deur stond.

 

Bron: Poltie.nl | Laatste update: 29-11-2014 | 13:33

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!