Politienieuws: Opnieuw iemand bestolen door ‘supermarktbriefjes-oplichter’

Vrijdag 17 april 2015

Door Redactie

© Joke de Wolde

Woensdagavond is opnieuw iemand bestolen door een oplichter die reageert op advertenties in supermarkten. De politie in Apeldoorn doet nu onderzoek naar vier gevallen van oplichting door vermoedelijk steeds dezelfde dader. Ook waarschuwt de politie mensen om geen (wissel)geld aan een vreemde te geven voordat u zelf geld in ontvangst genomen heeft.

Op vrijdag 10 april kreeg een 64-jarige man uit Apeldoorn een telefoontje. Iemand reageerde op een advertentie voor kampeerspullen die de man had opgehangen in de supermarkt. De koper kwam even later bij het 64-jarige slachtoffer thuis en vertelde dat hij een aanbetaling wilde doen, maar geen gepast geld had. Toen het slachtoffer enkele tientallen euro’s wisselgeld gaf, ging de man er snel vandoor met het geld.

Op maandag 13 april gebeurde hetzelfde bij een 71-jarige man uit Apeldoorn die een advertentie had opgehangen in een supermarkt. Ook hier belde de zogenaamde koper die bij de man thuiskwam. Opnieuw vertelde de koper dat hij geen gepast geld had, en ook hier ging de man er met het wisselgeld vandoor zonder dat hij betaald had.

Op dezelfde dag werd ook een 69-jarige Apeldoorner slachtoffer van dezelfde werkwijze en dus van vermoedelijk dezelfde dader. Ook dit slachtoffer had een advertentie opgehangen. Hij maakte een afspraak met de koper, ditmaal niet thuis maar bij een supermarkt. De koper kwam opdagen en hield weer hetzelfde verhaal over wisselgeld. En opnieuw ging de man er vandoor met enkele tientallen euro’s.

Het laatste voorval vond woensdagavond 15 april plaats. Een 59-jarige Apeldoornse werd door de man benaderd, naar aanleiding van een briefje wat ze had opgehangen bij een supermarkt aan het Adelaarsplein. De man kwam bij haar thuis het product wat ze te koop had bekijken, en ging er ook hier met het wisselgeld vandoor.

De politie is op zoek naar mensen die weten wie de ‘koper’ is of meer informatie over deze man hebben. Het gaat om een lichtgetinte man van rond de 40 jaar. Hij is 165-170cm lang. Het kan ook zijn dat andere mensen slachtoffer geworden zijn van deze wisseltruc. De politie komt graag in contact met mensen die meer kunnen vertellen, zij kunnen bellen via 0900-8844

 

Bron: Politie.nl | Laatste update: 16-04-2015 | 17:22

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!