Help de bevolking van Oekraïne

‘Politiezoekt’ zaak opgelost

Vrijdag 17 februari 2012

Door Redactie

Een 34-jarige man uit Arnhem die begin deze week in een Kruidvat in Winterswijk werd betrapt op winkeldiefstal, blijkt dezelfde persoon te zijn die cosmetica stal uit een Kruidvat in Apeldoorn. De politie had beelden van de man geplaatst op de website www.depolitiezoekt.nl Op deze site was te zien dat de man spullen uit een Kruidvat in Apeldoorn wegnam, samen met een vrouw. Ook de identiteit van de vrouw is bekend.

Op maandag 13 februari kreeg de politie een melding over de man vanuit een Kruidvat aan de Misterstraat in Winterswijk. De man had cosmetica weggenomen, zonder ervoor te betalen. Aan de hand van het signalement kon de man korte tijd later worden aangehouden. De man was in het bezit van een grote hoeveelheid cosmetica ter waarde van ruim 1100 euro. Na onderzoek bleek, dat de Arnhemmer de cosmetica had weggenomen bij Kruidvat vestigingen aan de Misterstraat en de Wooldstraat in Winterswijk.

Voor zijn aanhouding bleek de man op 13 februari ook een poging tot winkeldiefstal te hebben gepleegd bij een Kruidvat in Ulft. Hier werd hij door winkelpersoneel betrapt, waarna hij een tas met make-up artikelen achterliet en er vandoor ging. De man wordt ervan verdacht op 9 februari vanuit dezelfde Kruidvat in Ulft make-up artikelen ter waarde van 800 euro te hebben gestolen.

Bij nader onderzoek op het politiebureau is gebleken dat de man meerdere andere winkeldiefstallen heeft gepleegd, binnen en buiten de regio Noord- en Oost-Gelderland. Tot nu toe verdenkt de politie de man van 8 winkeldiefstallen, en de poging in Ulft. Het gaat in alle gevallen om diefstal van cosmetica uit Kruidvat vestigingen, gelegen in Zevenaar (4), Winterswijk (2), Apeldoorn en Ulft. In vrijwel alle gevallen pleegde de man deze diefstallen alleen.

Politiezoekt.nl
Op de site www.depolitiezoekt.nl waren beelden van de man geplaatst, die gefilmd was tijdens een winkeldiefstal bij een Kruidvat aan de Hoofdstraat in Apeldoorn op maandag 19 december. De man nam toen samen met een vrouw cosmeticaproducten ter waarde van bijna 400 euro mee zonder ervoor te betalen.

De man is in verzekering gesteld en donderdag 16 februari voorgeleid aan de rechter-commissaris, die zijn hechtenis met 7 dagen heeft verlengd. De politie zet het onderzoek tegen de man voort, en maakt proces-verbaal tegen hem op. De identiteit van de vrouw die op de beelden staat is ook bekend, het onderzoek tegen haar loopt.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?