Praat mee tijdens Tegenlicht Meetup055 over peperdure pillen van Big Pharma

Vrijdag 7 december 2018

Door Marianne Zegwaard-Waanders

De aflevering van VPRO’s Tegenlicht over peperdure pillen werd goed bekeken en deed stof opwaaien. Daarom wordt speciaal over dit onderwerp een speciale Tegenlicht Meetup055 georganiseerd om hier lokaal over door te praten. Op 12 december vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom.

Over de farmaceutische industrie doen vele verhalen de ronde, over het gebrek aan onafhankelijkheid bijvoorbeeld. Over hoe ze hun prijzen bepalen waarbij de productiekosten geheim zijn en de pogingen van academische ziekenhuizen en apothekers om medicijnen goedkoper te maken tegengehouden worden. In de uitzending worden vijf professionals gevolgd die dit niet meer accepteren. Zij zetten zich in voor medicijnen die beschikbaar en betaalbaar zijn voor iedereen. Dr. Casper van Eijck is zo’n iemand. Maar ook de politiek maakt zich er druk over.

Programma Peperdure Pillen op 12 december

Daarom heeft Meetup055 voor deze avond twee passende gastsprekers bereid gevonden om hun visie, ervaringen en kijk op de toekomst met u te delen. Het zijn Klaas Riepma, apotheker bij CureSupport en Roeland Hanemaaijer wetenschapper bij TNO en tevens directeur van QuickZyme Biosciences. Beide gastsprekers zullen u voor de pauze meenemen in de wereld van de farmaceutische industrie. Na de pauze gaan ze het gesprek met u aan omtrent dit medisch ethische vraagstuk welke voor moeilijke dilemma’s zorgt in de hedendaagse samenleving. Een wereld waarvan wij als burgers niet altijd weet hebben en voldoende kennen.

Laat u als bezoeker dan ook informeren, verrassen en verbazen hoe beslissingen genomen worden en tot stand komen. Kom op 12-12-2018 ook naar de meetup, vanaf 19.30 uur ACEC gebouw, Roggestraat 44 Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Zorg

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!