Present verbindt!

Woensdag 15 juli 2015

Door Stichting Present Apeldoorn

Wat fijn dat we elke maand een blog mogen schrijven voor Apeldoorn Direct! In deze eerste blog stellen we ons graag aan u voor. Daarna zullen we elke maand iets vertellen over (één van) onze projecten van die maand.

Present Apeldoorn maakt deel uit van het landelijk netwerk van Present Nederland. In 2003 is in Zwolle de eerste Stichting Present opgericht. Inmiddels zijn het er 70 in diverse plaatsen door heel Nederland. Ons logo beeldt een brug uit, maar ook een mens met open armen. U herkent het misschien wel; graag iets willen doen voor een ander maar niet goed weten waar te beginnen. Wel iets willen, maar niet de stap zetten. Uit onwetendheid? Angst? Onzekerheid? ‘Present’ zegt: present zijn, er zijn voor een ander.

Present Apeldoorn verbindt mensen die hun handen uit de mouwen willen steken voor een ander, met die ander die hulp nodig heeft. Mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid, mensen die alleen staan.Wij werken met groepen vrijwilligers, vrienden, sportmaatjes, kerken, bedrijven, gezinnen. Om u een idee te geven waar we mensen inzetten: helpen bij verhuizingen, schoonmaken en opruimen, opknappen van verwilderde tuinen, koken en spelletjes doen in een vrouwenopvang, een dagje uit organiseren voor bewoners van een zorginstelling etc.

Wat we graag willen is een beweging op gang brengen in de samenleving, in dit geval in de Apeldoornse samenleving, waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien. In één dag komt er echt iets van de grond, vaak praktisch, waarbij mensen echt geholpen zijn. Maar daarnaast zijn de ontmoetingen ook zo waardevol, voor alle partijen!

Wij hopen u de komende maanden ‘mee te nemen’ in deze ontmoetingen en wellicht wilt u ook in beweging komen. Een paar uur van uw tijd kan een groot verschil maken in het leven van de ander. Neem een kijkje op de website van Present.

Volgende maand: een groep tieners, die een dagdeel van hun zomerkamp ‘vrijmaakt’ voor de ander.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!