Preuvenement Eglantier

Zondag 5 juni 2011

Door Tamara Cheizoo-Buis

Om als Bourgondiërs een preuvenement te bezoeken is geen straf. En zeker niet op de Eglantier, vrijdagmiddag 3 juni. Het weer zit volledig mee, in de stralende zon weten de bezoekers hun weg te vinden. We starten bij de Brugwachter, waar Nel Koot en haar team er weer wat moois van hebben gemaakt. Een heerlijke kalfstartaar proef ik. Naast de Brugwachter vinden we Sizzles. Even verderop de Prinsenhove met een fantastisch aardbeiendessert. Tussen de Intertoys en de vishandel staan La Niche en Jules Verne. Op het plein bij Foto Kuipers staan de Smoezer met onder andere asperges. Het terras daar is wel erg aanlokkelijk. Sushi en saté bij Sakura, heerlijk! Naast de Gall & Gall was Jean Pierre neergestreken.

Halverwege de middag is het al behoorlijk druk en dat terwijl de Eglantier momenteel eigenlijk bouwterrein is. Daar merk je vandaag weinig van, maar misschien ben ik er als Matense inmiddels wel aan gewend.
We spreken een aantal winkeliers. Voor dit tijdstip van de dag, het is behoorlijk warm, zijn ze al zeer tevreden over het aantal bezoekers. Vanavond, als het afkoelt, verwachten ze een boost. Als we onze ronde besluiten met nog een roseetje voor ons en een brownie met witte chocolademousse bij de Brugwachter voor onze dochter, zijn we alledrie tevreden.

De Eglantier mag trots zijn op dit preuvenement; alles zag er professioneel uit, de restaurateurs leken er zin in te hebben, het weer zat mee en het publiek genoot! Volgend jaar weer?

Tekst en foto’s: Joke de Wolde

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!