Pride 055 officieel van start als stichting

Woensdag 23 augustus 2023

Door Redactie

Na een jaar van voorbereiding en inzet, is het moment aangebroken: Pride 055 heeft op 11 augustus 2023 officieel de status van stichting verkregen. Om deze mijlpaal te vieren, staat er op 4 november een groots feest gepland in het hart van Apeldoorn. Verdere details omtrent het evenement worden gecommuniceerd via de officiële socialmediakanalen van Pride 055, waaronder Facebook en Instagram, en de website worden gedeeld.

Pride Café hervat

Ook het maandelijkse Pride café is na een korte zomerstop weer terug. Vanaf donderdagavond 14 september kunnen bezoekers weer terecht bij Teun, aan de Kapelstraat 5 in Apeldoorn. Het Pride café fungeert als een inclusieve omgeving waar queer individuen, leden van de LHBTIQ+ gemeenschap en iedereen die interesse heeft, samenkomen en zich welkom voelen.

Vrijwilligers

Het team van Pride 055 bestaat uit vier bestuursleden en zes werkgroepleden, die zich vrijwillig inspannen om de regenboog gemeenschap te ondersteunen. Hun doel is om gelijke ontwikkelingskansen te bieden aan individuen, ongeacht hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit of geslachtskenmerken. De stichting is nog actief op zoek naar nieuwe aanwinsten, die willen bijdragen aan een divers en inclusief Apeldoorn. Naast het feest en het Pride café, zet Pride 055 zich in voor diverse thema’s zoals onderwijs, religie, politiek en sport.

Doelstelling

Stichting Pride 055 streeft in de gemeente Apeldoorn naar het bevorderen van onderling contact, zichtbaarheid, (zelf)acceptatie, participatie, emancipatie en integratie van individuen die zich niet in het traditionele hetero- en/of binaire gendermodel vinden. De stichting heeft een brede scope en wil bijdragen aan een inclusieve samenleving, waarin diversiteit wordt gevierd.

Contact: Voor meer informatie en updates, bezoek de officiële Facebook en Instagram-pagina’s van Pride 055, of ga naar de site.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!