Programma Drakenbootfestival bekend

Maandag 24 juni 2013

Door Redactie

www.drakenbootfestival.nl

 

Het programma van het Drakenbootfestival is dit jaar uitgebreider dan ooit. Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juni staat het festival bol van leuke activiteiten. Het is al weer de 9e editie van het evenement, dat in de loop der jaren is uitgegroeid tot een van de meest geliefde en drukst bezochte evenementen in Apeldoorn.

Concert met Nielson en Golden Earring
Op vrijdagavond 28 juni wordt met “Drakenboot in Concert” de muzikale aftrap gegeven van het Grolsch Drakenbootfestival 2013. Traditiegetrouw staan er ook dit jaar weer grote namen op de bühne. Singer-songwriter Nielson en Golden Earring. Golden Earring staat nog altijd aan de top van de Nederlandse muziekscene, nog steeds spat de energie er vanaf op het podium en de band blijft volle zalen trekken. De band speelt speelt ruim anderhalf uur lang hun oude en nieuwe hits. Wie kent ze niet: “Radar Love”, “Twilight Zone”, “Going to the run” en “When a lady smiles”? Nielson is bekend van de talentenjacht “Beste singer-songwriter van Nederland” en zijn grote hit “Beauty & Brains”. Momenteel bestormt hij de hitlijsten met zijn duet met Miss Montreal. Grolsch Drakenboot in Concert belooft daarmee opnieuw een bijzondere avond te worden! Het programma begint om 18.00 uur met DJ Rep Ringel, vooral bekend als DJ van de vroegere “Concorde” in Apeldoorn. Kaarten zijn in de voorverkoop nog verkrijgbaar voor € 24,50 bij Poppodium Gigant, Facebook en de website drakenbootfestival.nl, een kaartje aan de deur kost € 29,50, zolang de voorraad strekt. 

Spanndende drakenbootraces
Zaterdag 29 en zondag 30 juni worden vanaf 11.30 uur in Chinese drakenboten bloedstollende races gevaren op het Apeldoorn kanaal, waaraan meer dan 2.000 mensen meedoen! Meer dan 110 teams strijden om de felbegeerde titel. Aangevoerd door het luide tromgeroffel en aangemoedigd door het publiek dat in grote getale langs de oevers staat, peddelen de teams zich in het zweet naar de finish. Zaterdag is het de beurt aan Apeldoornse bedrijven, op zondag komen buurten en verenigingen tegen elkaar uit. 

Drakenland
Nieuw dit jaar is het magische “Drakenland”, dat wordt opgezet door Tim Koldenhof Producties. Drakenland is een kleurrijke wereld vol met prinsen, prinsessen en drakenjagers die je in levende lijve kunt ontmoeten. Tim Koldenhof schreef speciaal voor het Drakenbootfestival de spannende theatervoorstelling “Draak”, ook de muziek in het Drakenland componeerde hij speciaal voor dit evenement. Zaterdag en zondag wordt “Draak” elk heel uur opgevoerd: In het donkere bos is nog nooit iemand geweest, er woont namelijk een grote boze draak. Geen kind durft er te spelen. Maar het meisje Sam is niet zo bang. Met een touw en een zwaard gaat ze het bos in om de draak te temmen. Maar wie staat daar te ochtendgymnastieken? En wie bakt daar pannenkoeken? Toch niet die grote boze draak?

Of wil jij weten hoe het is om een echte prins of prinses te zijn? Doe dan mee met de Fabulous Prinsen en Prinsessenshow in het Drakenland, met Vera en Joji uit de bekende televisieseries SpangaS en VRijland. Na een spectaculaire opkomst leggen de kandidaten een Koninklijke eed af, leren ze wuiven als een beeldige prinses en zwaardvechten als een stoere prins. Ga jij de uitdaging aan? Natuurlijk is in het Drakenland overal gratis toegang.

Programma
Ook staat een spectaculaire parachutesprong op het programma. Zaterdag om 15.00 uur landt een parachutist (bij goed weer) midden in het kanaal. Bij het “singlesfeestje” kun je je favoriete plaatje draaien en er zijn het hele weekend leuke bans en DJ’s, zoals de Memphis Maniacs zaterdagavond om 21.30 uur en zondagmiddag kun je vanaf 15.00 uur lekker meezingen bij de “Amazing MeezingShow” met DJ Chiel en Harry Vesseur. Ook is er prachtig steltentheater te bewonderen, zondagmiddag zetten doldwaze clowns een feestshow en goochelshow neer, kinderen kunnen geschminkt worden en er is een gezellige braderie. Streetchampz treedt beide dagen op. Veel dansers van Streetchampz schitterden in programma’s als Avro’s Junior Dance, Holland’s got talent en So You think You can dance Next Generation. Bij het Drakenbootfestival kun je ze zelf zien dansen, op zaterdag én zondag! Ook de allerkleinste kinderen kunnen mee naar het Drakenbootfestival: nieuw is ook de Babyroom voor het voeden, verschonen, en opwarmen van voeding, zowel op het hoofdterrein als in het Drakenland. Daarnaast zijn tijdens het Drakenbootfestival heerlijke hapjes en maaltijden verkrijgbaar van onder andere: BBQ by Dikkie, Viva La Pizza, Traiteur Delicat, Kreeft & Co, tapas van Lizz Bizz, Wereldse Broodjes en koffie van Sisters on the Move. Op vrijdag en zaterdag eindigt het programma om 24.00 uur, op zondag rond 19.00 uur. Zie voor het complete programma van het festival de website drakenbootfestival.nl.

Parkeergarages extra open!
Gemeente Apeldoorn verruimt de openingstijden van naastgelegen parkeergarage Koningshaven en Marktplein. Deze zijn gedurende het hele festival open, op vrijdag en zaterdag van 7.00 tot 3.00 uur ’s nachts, en op zondag van 7.00 tot 22.00 uur.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Concert Drakenbootfestival

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!