Queen of BMX geeft zich bloot in clubgenoten

Vrijdag 20 februari 2015

Door Redactie

In Clubgenoten herenigt Froukje Jansen vrijdag 27 februari 2015 oud-BMX-crosser, mountainbike- en veldrijdster Corine Dorland met haar teamgenoten van ARTV De Adelaar in Apeldoorn.

Queen of BMX

te de kleine Corine dagelijks haar rondjes. Tientallen startjes per dag werden er geoefend, waarbij vader Peter Dorland altijd het startschot gaf. “Dat was een geweldige tijd in mijn leven, de kinderen waren altijd buiten om te trainen, dat zie je tegenwoordig niet meer.” Pas nadat er een BMX-baan in Apeldoorn werd gebouwd werd er ook bij de club getraind, maar de crossbaan in de bossen van Loenen bleef bestaan.

Fotomodel

Landelijke bekendheid kreeg Corine niet met fietsen, dat veranderde toen ze werd gevraagd voor de reclamecampagne van het blad Sportweek. Met alleen een mountainbike en verder volledig naakt prijkte ze op menig billboard in Nederland “Ik dacht heel onschuldig op de foto te gaan, maar het heeft meer teweeggebracht dan ik had gedacht.” Samen met Froukje stapt Corine binnen in de fotostudio van topfotograaf Rens Plaschek om daar, 15 jaar later, een zelfde soort foto te maken.

Olympische Spelen

Hoogtepunt in de fietsloopbaan van de Loenense was kwalificatie voor de Olympische Spelen in Sydney. Niettemin werd Sydney een teleurstelling met een zeventiende plek, daar waar ze vooraf had gerekend op een plek in de top tien. “De weg er naar toe was zo zwaar dat ik in Sydney te moe was om goed te presteren. Het is heel zuur dat BMX toen nog niet olympisch was, want dan had ik nu misschien een gouden medaille gehad en die mist nu in mijn lijstje.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!