Help de bevolking van Oekraïne

Rabobank ondernemersavond 2012

Donderdag 4 oktober 2012

Door Gerrit Steenbergen

Dinsdagavond 2 oktober vond de jaarlijkse Rabo ondernemersavond plaats in  Schouwburg Orpheus. De avond werd gepresenteerd door Ronald van Wetering, directeur bedrijven, en bestond uit een programma met twee belangrijke sprekers.

Trendwatcher Adjiedj Bakas mocht aftrappen. Zeer amusant en vrolijk bracht hij  belangrijke ontwikkelingen naar voren. Bij alle trends stond technische ontwikkeling, en met name digitalisering, op de voorgrond. Vooral in tijden van crisis  komen grote nieuwe ontwikkelingen op gang. Dus volop kansen voor ondernemers die met innovatieve ideeën, nieuwe markten veroveren. De toekomst is dat high tech gecombineerd wordt met (super) persoonlijke service. Denk hierbij aan de manier waarop je nu incheckt in een hotel. In de rij wachten, je gegevens doorgeven (die ze al hebben), een sleutel ontvangen en met je koffers naar je kamer. In de toekomst check je, via je mobiele telefoon, in als je op het vliegveld bent, je taxi staat al op je te wachten, het hotel weet hoe laat je aankomt en je mobiele telefoon is je sleutel.

Kortom, inspelen op behoeften met behulp van nieuwe technische mogelijkheden. Belangrijke kansen liggen er dan ook voor zeer persoonlijke en klantgerichte service modellen.

De tweede spreker was de ondernemer Lex Beins, de oprichter van CheapTickets.nl.  Hij vertelde in vogelvlucht hoe zijn bedrijf, gestart in Oosterhout, vanuit een klassiek reisbureau een grote speler op de wereldmarkt is geworden met 600 medewerkers.  Ondanks dat de reisbranche onder druk staat. Er zijn namelijk ook duidelijk positieve trends. Het online boeken van reizen zit in de lift, net als de reismarkt. Mensen wil zelf een eigen vakantie samenstellen, een belangrijke ontwikkeling. Hoe is CheapTickets.nl zo’n succesverhaal geworden? Door een businessplan te schrijven en deze met kleine stapjes maar snel uit te voeren. Met een belangrijk uitgangspunt: de tevreden klant!

Een praktisch voorbeeld van een ondernemer die inspeelt op de ontwikkelingen in zijn markt. De Rabobank heeft het goed begrepen. De avond is bij uitstek bedoeld om geïnspireerd te raken en te netwerken.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?