Racoon, de uitsmijter bij het Drakenbootfestival concert

Zaterdag 24 juni 2017

Door Ben Eggermont

Het Zwitsalterrein was gisteravond (23 juni 2017) voor de eerste keer het decor voor het jaarlijkse Drakenboot-festival concert. Vergeleken met de oude locatie bij het Havengebied, een gouden greep. Iedereen was vol lof over de ruime opzet en toegankelijkheid, veel ruimte voor het hoofdpodum. En met zo’n 6000 bezoekers was het een uitermate geslaagde avond.

De artiesten die optraden mochten er ook zijn. Het slot werd verzorgd door de populaire en uitstekend presterende band Racoon met lead-zanger Bart van der Weide. Ze brachten een aantal nieuwe nummers naast de vele bekende nummers, waaronder Oceaan. Een enthousiast publiek kreeg waar het voor kwam. Voorafgaand aan hun optreden maakte burgemeester John Berends samen met 3FM deejay Michiel Veenstra bekend dat het Marktplein in december de locatie is waar het Het Glazenhuis zal staan.

De populaire, van oorsprong singer/songwriter, Douwe Bob (in cowboy outfit) wist met een stevige band het publiek goed te vermaken. Een echte gangmaker die wel weet hoe je een feestje moet bouwen. Muzikaal raakte ik een beetje de kluts kwijt. Ik voelde me verloren in een mix van stijlen country & western, boogie-woogie, ballads of gewoon gezellige feestmuziek. Niettemin het publiek kon het wel waarderen.

Daaraan voorafgaand startte om 7 uur de 5-mans formatie Haevn. Voor mij volslagen onbekend. Sinds anderhalf jaar staan ze sterk in de belangstelling met hun toegankelijke en geheel eigen muziekstijl. Met het nummer ‘te Where the heart is’ trokken ze de aandacht van 2 automerken die deze melodie in hun commercials zijn gaan gebruiken. Daarna ging het snel. Ze hebben inmiddels al op meerdere populaire pop-podia zoals Paradiso gestaan. Ze werken momenteel aan hun eerste album. Na hun optreden was er een meet & greet met de fans van het eerste uur en konden de zojuist gekochte schijfjes worden gesigneerd.

Alles bij elkaar een sfeervolle avond met uitstekende weersomstandigheden en een ruim aanbod aan heel diverse eetgelegenheden waar gretig gebruik van gemaakt werd.

Vandaag en morgen (24 en 25 juni) valt er nog veel te genieten, de races, de muziek en allerhande andere activiteiten voor jong en oud.

23 juni 2017, Drakenbootfestival concert, Zwitsalterrein Apeldoorn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Drakenbootfestival

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!