Radstake ook komend seizoen hoofdtrainer/-coach Draisma Dynamo

Maandag 12 mei 2014

Door Redactie

Fred Fiets

Het bestuur van Stichting Topvolleybal Dynamo heeft Jorg Radstake ook voor het komende seizoen aangesteld als hoofdtrainer/-coach van de selectie van Draisma Dynamo. Onder de leiding van Radstake, die het afgelopen seizoen vanaf maart eindverantwoordelijk was voor het eerste herenteam, wist Draisma Dynamo de finale van de play-offs te halen. Daarin moest de ploeg echter z’n meerdere herkennen in regerend landskampioen Landstede Volleybal. De oefenmeester beschouwt de tweede plaats toch als optimale prestatie van het afgelopen seizoen. “We hebben op eigen kracht en vanuit een achterstandspositie laten zien dat we over voldoende kwaliteiten beschikten”, aldus Radstake.

De hoofdtrainer over zijn verlenging: “Deze laatste competitieperiode, waarin we voortdurend moesten presteren, is vanuit beide kanten zo goed bevallen dat ik besloten heb om de samenwerking te continueren. Ik beschouw Draisma Dynamo als een vereniging met een ruime historie, die vanuit haar ambitie ieder seizoen om de prijzen wil strijden. Een uitdaging waaraan ik graag mijn bijdrage wil leveren.”

Radstake zal zijn taken als hoofdverantwoordelijke bij Draisma Dynamo combineren met zijn werkzaamheden als opleidingsdocent aan de Lerarenopleiding Lichamelijk Opvoeding (Calo) aan de Hogeschool Windesheim, en die als adviseur sport en onderwijs bij NOC*NSF.

Nu de trainer/coach bekend is, kan het bestuur van de Stichting Topvolleybal Dynamo zich verder richten op de samenstelling van de selectie van Draisma Dynamo voor het komende seizoen, waarvan op dit moment alleen Renzo Verschuren een doorlopend contract heeft. Zoals bekend heeft Jarik Niebeek aangegeven te stoppen met volleybal, en heeft Frank Lubberts inmiddels de overstap naar landskampioen Landstede aangekondigd.

Daarnaast moet ook de staf rond het eerste herenteam van Dynamo nog gecompleteerd worden. Joost Joosten heeft aangegeven komend seizoen geen assistent-trainer van Draisma Dynamo meer te zullen zijn, maar te kiezen voor zijn maatschappelijke carrière.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!