RAZ JAZZ Masterclass AWARD  

Dinsdag 12 juli 2022

Door Redactie

Rotary Apeldoorn Zuid organiseert samen met Gigant en de Big Band Apeldoorn een talentenjacht met 5 genomineerde jonge jazztalenten. De 5 genomineerden en de Big Band geven een eindconcert .  Een jury beoordeelt wie de ‘De RAZ Jazz Masterclass Award’ krijgt. De masterclass zal in een later stadium plaatsvinden en  gratis toegankelijk zijn voor publiek.

Waar, wanneer en waarom

Gigant, theaterzaal, 25 september 14,15  – JazzClub Gigant, kaarten 10 euro.

Rotary Club Apeldoorn Zuid (RAZ) wil in samenwerking met de Bigband Apeldoorn jazzmuziek onder jongeren stimuleren en hun talenten hierin ontwikkelen. Het gaat om jongeren tussen 9 en 25 jaar die nog niet naar het conservatorium gaan maar wel een duwtje in de rug kunnen gebruiken.
Tot eind augustus kun je je nog aanmelden op een van deze adressen:  info@rotaryapeldoornzuid.nl of wienytietema04@gmail.com

Achtergrondinformatie

Het samen muziek maken vormt een gedegen basis voor verdere muzikale ontwikkeling. Door bezuinigingen op het muziekonderwijs zijn voor een groot deel het breed ontwikkelen van talenten en het deelnemen aan ensembles verdwenen.  

De Big Band Apeldoorn wil talentvolle jongeren interesseren in jazz en geeft deze de kans te hun talenten verder te ontwikkelen in een echte bigband. Dat gebeurt in de vorm van een wedstrijd.  

 Geïnteresseerde en getalenteerde muziek leerlingen in twee leeftijdscategorieën tussen 9 en 25 jaar zijn door muziekdocenten gezocht en gehoord. Hieruit zijn 5 jongeren voor de talentenjacht genomineerd. De genomineerden oefenen een aantal muziekstukken samen met de Bigband Apeldoorn en spelen dat op het eindconcert. Een jury bestaande uit 3 personen (iemand uit RAZ, Gigant en de dirigent van de Bigband) bepaalt wie de meest talentvolle jongere is (zijn) in zijn/haar categorie. De winnaar(s) krijgen een masterclass aangeboden van een bekende musicus en dat zal een enorme stimulans betekenen voor de jongeren. De financiering van deze talentenjacht komt uit verkoop van kaartjes en sponsorinkomsten.

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!