Rel om voetbalshirts

Vrijdag 11 juni 2010

Door Stadsmens

Een interessant gegeven, dat relletje rond de shirts die het voetbalteam van Intercity wilde dragen tijdens het BVB toernooi van Victoria Boys. De shirts met het opschrift “stop 100% voetbal” waren inzet van een conflict tussen Victoria Boys en sponsor Intercity, Victoria Boys vond dat deze shirts niet konden omdat hiermee de belangen van de merkvoerder van 100% voetbal, sportshop Walter van den Beld, tevens deelnemer aan het toernooi, geschaad zouden worden. Bovendien zou het een conflict betreffen tussen van den Beld en Intercity waar Victoria Boys geen partij in was. Gek is dan toch dat de club wel het dragen van de shirts verbood en daarmee in een keer partij in het conflict werd. Het lijkt geen handige zet.

De club manoeuvreert zich in een onmogelijke positie door zichzelf een, denk ik onnodige keuze op te leggen tussen Intercity als sponsor en van den Beld als leverancier van schoenen en kleding. En daarmee verliest ze als boven de partijen staande organisator haar geloofwaardigheid. Los van welk conflict dan ook, had de houding van Victoria Boys te allen tijde onpartijdig moeten zijn en als ze er al iets van zouden vinden, zich hadden moeten beperken tot een “ik zou het niet doen” advies. Maar ja, voetbal is nou eenmaal een spelletje waar de emoties het nog wel eens van het verstand winnen en dat lijkt ook hier het geval.

Nou kun je zeggen dat Robert van Vliet als directeur van Intercity een flauwe vent is door deze ‘statement’ shirts met zijn team willen dragen. En dat hij en van den Beld beter maar eens een hapje kunnen gaan eten om hun zaken glad te strijken. Maar zou Victoria Boys ook shirts hebben verboden met de tekst “Stop Aegon woekerpolissen” of “Stop Geert Wilders”? Zou een dergelijk statement, met een veel grotere maatschappelijke context, wel zijn toegestaan omdat men daar niet direct last – lees geen belang- van heeft?

Overigens heeft van Vliet inmiddels laten weten met andere shirts uit te gaan komen omdat hij het een dergelijk hooglopend conflict allemaal niet waard vindt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!