‘Remeha biedt diverse gratis hybride warmtepompen aan’

Maandag 11 september 2023

Door Redactie

Remeha, producent van duurzame klimaatoplossingen, heeft aangekondigd dat ze 100 gratis Elga Ace hybride warmtepompen beschikbaar stellen voor huishoudens in Apeldoorn die de financiële middelen niet hebben om te investeren in verduurzaming. Dit initiatief werd bevestigd met een prestatiegarantie tijdens de inauguratie van hun nieuwe warmtepompen fabriek. De actie is onderdeel van de pilot die inspeelt op het ‘Programma Energietransitie 2023-2030‘ van de gemeente Apeldoorn, waarin wordt gestreefd naar de installatie van 10.000 hybride warmtepompen vóór 2030. Remeha biedt nu gratis warmtepompen aan voor huishoudens die onder de armoedegrens leven.

Besparing op gasverbruik

Dankzij de gratis warmtepomp kunnen deze huishoudens direct tot 70 procent besparen op hun gasverbruik, wat moet resulteren in besparingen op hun energierekening. “Met dit aanbod van 100 gratis hybride warmtepompen in deze pilot, helpt Remeha de gemeente Apeldoorn verduurzamen: wij nemen de investering voor onze rekening en de gebruiker profiteert van een besparing op de energiekosten. Wij leveren graag een maatschappelijke bijdrage in de strijd tegen energiearmoede in de gemeente waar we geworteld zijn, wat leidt tot een lagere CO2-uitstoot. Het sluit goed aan bij onze missie om de energietransitie te versnellen, want een beter buiten begint binnen,” betoogt Algemeen Directeur van Remeha, Arthur van Schayk.

Lokale partner

Het Apeldoornse installatiebedrijf T&P Technology zal de installatie en afstelling van de warmtepompen voor zijn rekening nemen, inclusief de bijbehorende kosten. Leroy Teuwsen van T&P Technology legt deze keuze uit: “Onze klanten hebben de financiële middelen om investeringen te doen, maar weten ook waar en hoe ze de beschikbare ISDE-subsidie voor een warmtepomp kunnen aanvragen, zodat zij hun huis duurzaam kunnen verwarmen en besparen op de energierekening. Maar de mensen die zo’n besparing het beste kunnen gebruiken, hebben die middelen vaak niet. Wij vinden het belangrijk om deze groep mensen met deze actie te helpen. Daarom werken we graag mee aan dit lokale initiatief.” De pilot wordt speciaal aangekondigd op ‘Duurzame Dinsdag’, een dag waarop duurzame initiatieven in de samenleving een podium krijgen.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een gratis hybride warmtepomp, moeten huishoudens in de gemeente Apeldoorn aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet de installatie van de Elga Ace praktisch haalbaar zijn in de woning, en moet de woning zich binnen de gemeente Apeldoorn bevinden.

Meer informatie kun je vinden op de website van Remeha.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!