Rennen op hoge hakken: High Heels Night Run komt naar Apeldoorn

Donderdag 16 december 2021

Door Dione Lam

unsplash

Een bijzondere start voor de 48e Centraal Beheer Midwinter Marathon, namelijk de High Heels Night Run. Het is de 1e sponsorloop waarin vrouwen én mannen zo’n 200 meter afleggen op hun allerhoogste hakken. Op deze manier wordt er aandacht gevraagd voor de positie van meisjes en vrouwen wereldwijd en spreken zij zich uit tegen geweld tegen vrouwen. De High Heels Night Run wordt georganiseerd door de Soroptimistclub Apeldoorn en zal op 4 februari 2022 plaatsvinden.

Voor iedereen

Als je denkt dat High Heels Night Run alleen is weggelegd voor hooggehakte dames, dan heb je het helemaal mis. Initiatiefnemers roepen juist ook mannen op om zich tijdens dit evenement de benen uit het lijf rennen. De start en finish zijn, net als de Centraal Beheer Night Run, in het centrum van Apeldoorn.

Sponsorloop

De Soroptimist High Heels Night Run is een sponsorloop. Via een speciale actiewebsite kunnen deelnemers zich inschrijven en hun eigen actiegeld bij elkaar lopen. Voor mensen die zich niet aan de hakkenrace durven te wagen, zijn er andere mogelijkheden om het goede doel te ondersteunen. Alle opbrengsten van de run komen ten goede aan de Stichting Kenya Care, zij zetten zich in om de situatie van HIV-positieve alleenstaande moeders en hun kinderen in Kenya te verbeteren.

Inschrijven voor de run kan hier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!