Restaurant Gijs & Katrien is niet meer.

Zondag 26 september 2010

Door ilona

Zaterdag 25 september 2010 was de laatste avond van Gijs & Katrien. Na 5,5 jaar hebben zij hun zaak verkocht. Niet omdat het niet goed zou lopen, maar omdat zij ervoor kiezen meer thuis te zijn bij hun kleine kinderen. Anders dan het tegenovergelegen al 3 maanden leegstaande Amiral, blijft dit restaurant behouden voor de Van Kinsbergenstraat.

Gelukkig maar, want dit is zo’n leuk restaurantstraatje.  Gijs en Katrien hebben hun zaak verkocht aan hun chef-kok Gerwin Sanders die het samen met zijn vrouw onder de naam Twenty2 zal voortzetten. Het interieur, het personeel en de kaart zal grotendeels hetzelfde blijven, waarmee ook de kwaliteit behouden blijft. De laatste avond vierden zij met familie, vrienden, leveranciers en vaste gasten. Tegen 22.00 uur sprong Gijs op de bar om op zijn eigen wijze iedereen te bedanken voor de mooie tijd. Ook Katrien klom op bar voor mooie afscheidswoorden.

Gevraagd naar zijn mooiste momenten van de afgelopen jaren, denkt Gijs vooral aan de mooie bruiloften van vrienden die hier gevierd werden en de supergezellige Koninginnedagen als de tent helemaal vol zat. Maar ook de lunches die ze in de beginperiode hadden. Ze waren begonnen met 1 pand en anderhalf jaar geleden trokken zij het naastgelegen pand erbij. Vanaf begin dit jaar trad de chef-kok in dienst en dat bleek een gouden greep. Ondanks de economisch mindere tijden hielden zij het hoofd boven water. Met gemengde gevoelens nemen zij afscheid van een mooie periode.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!