Retour en Bourgogne, een echte vakantiefilm

Vrijdag 11 augustus 2017

Door Pedro Waldenaar

Podium Gigant

Mijn moraal van deze film:  ,,als je de verantwoordelijk neemt, de tijd een kans geeft, met elkaar in gesprek blijft, is er altijd een oplossing!!”

In de openingsscène van de film Retour en Bourgogne zien we één van de drie hoofdrolspelers thuiskomen in de wijngaard van zijn vader, broer en
zuster, na 10 jaar afwezigheid. Het lijkt bijna op het verhaal van de verloren zoon, die na een wereldreis weer thuis komt.

Vader ligt op sterven en zijn drie kinderen krijgen de verantwoordelijkheid over de toekomstige erfenis: een enorme wijngaard. Het afscheid nemen
van de dominante vader, het krijgen van deze erfenis, het nemen van verantwoordelijk hiervoor: het gaat allemaal niet vanzelf.

Het begint al lekker als de jongste zoon opnieuw kennis maakt met de teruggekeerde oudste zoon: de verwijten zijn niet van de lucht: waarom was je niet op de begrafenis van jouw moeder? Waarom heb je niet op onze berichten gereageerd?

De kinderen krijgen een erfenis in hun schoot geworpen, maar ook de emoties die hier mee verbonden zijn. En de kinderen gaan dit aan: lopen niet weg, maar pakken de handschoen op. Naast de mooie beelden én een inkijkje in hoe de wijn tot stand komt, ontwikkelt zich een positief verhaal.

Een feel good movie, een échte vakantie film, die leuk is om naar te kijken en waarbij je met een glimlach de zaal verlaat.

Donderdag 10 augustus 2017, Podium Gigant, nog te zien tot en met woensdag 16 augustus

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Film

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!