Rollerdisco in CODA: Mette Sterre daagt saamhorigheid uit in kwetsbare tijden

Woensdag 7 juni 2023

Door Redactie

Kunstenares Mette Sterre maakt zich zorgen over hoe we ons voortbewegen in een wereld die op instorten lijkt te staan. In haar eerste museale solotentoonstelling “Vicious Circle Disco”, te zien in CODA Museum in Apeldoorn van 25 juni tot 17 september 2023, maakt ze deze onzekerheid tastbaar. Sterre creëert naar eigen zeggen een surrealistische rollerdisco, een plek waar niets stabiel lijkt, maar waar samenhorigheid en inspiratie centraal staan.

Referentiepunten en inspiratie

Sterre’s interesse in mythen, sagen en hun weerslag in hedendaagse verhalen vormt een belangrijk onderdeel van haar werk. De tentoonstelling refereert aan de rollerdisco Multidance in de Matenhal, een belangrijk deel van de Apeldoornse geschiedenis. De cultfilm Xanadu is een ander referentiepunt, waarin een kunstenaar wordt geïnspireerd door een muze om een rollerdisco te openen. Vanuit een feministisch en queerperspectief geeft Sterre een nieuwe interpretatie aan de rol van de muze.

Sculpturale open wonden

In haar werk besteedt Sterre bijzondere aandacht aan de representatie van wonden. Deze kunnen refereren aan de fysieke littekens door rolschaatsen, maar fungeren ook als ‘document’ van verhalen en portaal naar een andere wereld. Haar werk, balancerend op de grens tussen verschillende kunstvormen, resulteert in dynamische installaties vol hybride wezens.

De tentoonstelling

De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zondag 25 juni om 14.30 uur in CODA. Aanmelden kan via de website van CODA Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!