Rookvrij zwemmen vanaf 29 april in Malkander, Boschbad en Kristal

Woensdag 24 april 2019

Door Redactie

Elke bezoeker van de zwembaden wordt gevraagd het gehele zwembadterrein en de bezoekersruimten zowel binnen als buiten rookvrij te houden. Hiermee wordt bescherming geboden tegen de verleiding van het zien roken en tegen het schadelijke meeroken.

Wat gaat er veranderen?

Iedereen is altijd van harte welkom bij de zwembaden en dat geldt natuurlijk ook voor rokende zwembadgasten. Voor hen worden er aparte rookzones ingericht, waar zij naar wens kunnen roken. Binnen mocht er in de zwembaden al niet gerookt worden. Buiten, dus ook voor of na de entree en op de zonneweides, kan er nu ook niet meer gerookt worden. Zo krijgen kinderen het recht om rookvrij én gezond op te groeien, en hebben niet rokende badgasten geen last meer van rook of peuken.

Veilig en gezond – Comfortabele gezinsstad

Accres heeft besloten om na de Kinderboerderijen ook de Zwembaden rookvrij te maken. Iedereen wil dat kinderen kunnen zwemmen en recreëren in een gezonde en veilige omgeving. Hoewel gelukkig bijna geen enkel kind jonger dan 12 jaar rookt, is het wel belangrijk dat ze een gezonde sociale norm leren. Een rookvrije omgeving maakt kinderen weerbaarder om later zelf niet te gaan roken en niet te worden blootgesteld aan meeroken. De gemeente Apeldoorn heeft gezond en veilig opgroeien tot een centrale doelstelling van haar beleid gemaakt. Apeldoorn wil immers een comfortabele gezinsstad zijn. Daar hoort ook een rookvrij zwembad bij.

Op weg naar een Rookvrije Generatie

Roken speelt een belangrijke rol bij het krijgen van longziekten. Het Longfonds is samen met de Hartstichting en KWF Kankerbestrijding initiatiefnemer van de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij te maken. Het Longfonds helpt kinderboerderijen en speeltuinen om rookvrij te worden. Zie ook www.longfonds.nl/rookvrij-spelen.

De zwembaden van Accres zijn vanaf 29 april rookvrij. Vanaf deze datum mag in de zwembaden ook buiten niet meer overal gerookt worden. Zeker niet waar kinderen bij zijn. Dit geldt voor Aquacentrum Malkander, het Boschbad en het Kristal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!