Samenwerking voor Apeldoorns welzijn

Maandag 21 augustus 2023

Door Redactie

Accres en Stichting de Kap, twee organisaties die zich inzetten voor het welzijn van de inwoners van Apeldoorn, hebben een samenwerking aangekondigd, de reeks ‘beweegactiviteiten’. Deze samenwerking heeft tot doel een positieve impact te hebben op het leven van anderen en de gemeenschap te versterken.

Positieve verandering

Accres, een bekende organisatie in Apeldoorn die verantwoordelijk is voor diverse faciliteiten zoals Sportservice, sporthallen, zwembaden, kinderboerderijen en Stadspark Berg & Bos, heeft besloten om met Stichting de Kap te werken aan een serie activiteiten gericht op beweging. Deze strategische alliantie stelt beide partijen in staat om hun inspanningen te bundelen en samen te streven naar gezondheid en geluk in de lokale gemeenschap.

Mantelzorgers en sporten

Een van de initiatieven die voortkomen uit deze samenwerking is het stimuleren van sport en beweging onder mantelzorgers. In nauwe samenwerking met Sportservice Apeldoorn en lokale zwembaden zullen Accres en de Kap activiteiten ontwikkelen die mantelzorgers ondersteunen en aanmoedigen om tijd voor zichzelf vrij te maken. Deze initiatieven sluiten naadloos aan bij de campagne “Een mantelzorger wil ook wel eens sporten”, een initiatief van Stichting de Kap dat tot doel heeft bewustzijn te creëren rond de behoeften van mantelzorgers.

Duurzame toekomst

Met het oog op de toekomst, waarin het aantal mantelzorgers naar verwachting zal toenemen, benadrukken beide organisaties het belang van het ondersteunen van deze cruciale leden van de samenleving. Het streven is om mantelzorgers in staat te stellen vitaal te blijven, naast hun verantwoordelijkheden als zorgverleners.

Inbreng van mantelzorgers

Carla Maessen, directeur van Accres, benadrukt dat de keuze voor de specifieke activiteiten niet alleen door de organisaties zelf wordt bepaald, maar in nauwe samenwerking met mantelzorgers zal worden vastgesteld. Lineke Maat van de Kap toont zich eveneens verheugd over de kansen die deze samenwerking biedt. Ze benadrukt het potentieel van Accres en de Kap om daadwerkelijke verandering teweeg te brengen in het leven van mantelzorgers.

Vooruitzichten

De eerste suggesties voor activiteiten zijn al naar voren gekomen tijdens het Openlucht Filmfestival in Stadspark Berg & Bos, een jaarlijks evenement georganiseerd door Accres. Deze samenwerking zorgt voor positieve verwachtingen over verdere ideeën en initiatieven die de betrokkenheid van mantelzorgers bij sport en beweging zullen vergroten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!