Sarah Ririhena brengt ‘cover project’ uit

Woensdag 2 augustus 2023

Door Redactie

De 43-jarige bassiste Sarah Ririhena uit Apeldoorn kwam met het idee om een aantal covers op te nemen. Ririhena geeft aan dat zij al langer het nummer Juice van de Amerikaanse zangeres Lizzo wilde spelen. Maar besefte ook dat zij geen band had, dus verzamelde zij een aantal bevriende muzikanten bij elkaar om het nummer dan ook maar gelijk op te nemen en zo ontstond het ‘cover project’. Samen doken zij bij Gigant de studio in om naast het nummer Juice ook het nummer Just Friends van de Amerikaanse r&b zanger Musiq Soulchild op te nemen. Om het helemaal af te maken zijn er videoclips geschoten op het terrein achter SOAP.

“Ja ik houd mij namelijk ook bezig met castingopdrachten, ik speel bijvoorbeeld in commercials of doe fotografie klussen, dus ik weet dat beeldmateriaal erg belangrijk is. Ik houd ervan om op deze manier, met muziek en beeld, creatief bezig te zijn. Zangeres Yvette Elonda en ik hebben elkaar leren kennen bij een shoot voor een Amerikaanse commercial, zij werd gecast als zangeres en ik als bassiste.” geeft Ririhena aan.

De overige muzikanten van het gezelschap zijn de Apeldoornse toetsenist Marthin Unitli en gitariste Else Damming. De uit Vught afkomstige Karl Kiriwenno is de drummer van het ‘cover project’.

“Het ‘cover project’ was erg tof om te doen! Een creatief, maar vooral ook leerzaam proces. Want ik heb nog zoveel te leren, dus nu gewoon verder met oefenen. Maar hetgeen wat ik heb geleerd neem ik weer mee voor het volgende project” aldus Ririhena.

Hieronder haar clip van het nummer Juice

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!