Scapino tijdelijk dicht; binnenkort met nieuw concept terug in Apeldoorn

Woensdag 7 december 2016

Door Redactie

Facebookpagina Scapino Apeldoorn

Apeldoorners die de afgelopen dagen door de binnenstad zijn gelopen, hebben het misschien wel gemerkt: de Scapino is dicht. De schoenen- en (sport)kledingwinkel had vorige week de laatste verkoopdag. Scapino komt in 2017 terug in Apeldoorn, meldt woordvoerder Ellen van Acht, de exacte datum is nog niet bekend.
 
Van Acht zegt dat de winkel, als deze in 2017 weer in Apeldoorn opent, volledig vernieuwd zal zijn. ,,We starten dan met ons nieuwe concept. Moderner, leuker en we gaan nog meer inzetten op schoenen. Hoge kwaliteit, veel leer en voor een lage prijs, we blijven de discounter van de schoenen en sport. Waarom de winkel verhuist, heeft te maken met de overname begin februari van dit jaar door Ziengs. ,,Waar we opnieuw openen, dat kan ik nog niet zeggen, we laten het zo snel mogelijk weten.”

Op de Facebookpagina ‘Je bent een Apeldoorner als’ ontstond een paar dagen geleden commotie toen bleek dat de winkel dicht was. Sommigen beweerden dat er verbouwd zou gaan worden, anderen dachten dat de zaak failliet was. Maar beiden blijkt dus niet waar. Iemand die aangaf zelf te werken bij Scapino meldt: ,,Scapino komt terug in Apeldoorn, daar zijn ze mee bezig. Ik werk er dus weet hoe het zit. Het gaat dus om een verhuizing waar ze nog mee bezig zijn. Meer kan ik er niet over zeggen.”

Waar de meesten het wel over eens waren, is dat de voorlopige sluiting uit de lucht komt vallen. ,,Stond er vrijdag voor een dichte deur, nergens iets gelezen. Had er een paar weken geleden nog laarzen gekocht”, meldt een Apeldoorner. Iemand anders zegt: ,,Dat krijg je als je niks communiceert en mensen voor een dichte deur staan. Marketingtechnisch geen handige zet.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!