Schaatsen in en om Apeldoorn

Dinsdag 27 februari 2018

Door Redactie

Nu Koning Winter alsnog toeslaat, neemt de schaatskoorts alleen maar toe. Steeds meer mensen willen maar wat graag de schaatsen onderbinden. Maar waar kun je in de omgeving van Apeldoorn eigenlijk schaatsen?

Bij DNIJ aan de Voorwaarts hopen ze morgen, woensdag 28 februari, de baan open te stellen. Als dat niet lukt, gaan ze uit van een dag later: donderdag 1 maart.

Bij het Boschbad hopen ze op nog meer vorst. Gisteren (maandag 26 februari) was het ijs daar zo’n 4,5 á 5 centimeter dik. Om echt te kunnen schaatsen moet het zo’n 7 centimeter dik zijn. De organisatie zet in op donderdag.

In Hoenderloo is de baan bij De Zevensprong is sinds afgelopen zondag open. De baan ligt er goed bij. Het is al heel druk, is te zien op foto’s op de Facebookpagina.

Iets verder weg in Epse kan er speciaal voor de kleintjes geschaatst worden bij IJsbaan het Vlinderplein aan Het Wansink te Epse. Deze ijsbaan is sinds vandaag, dinsdag 27 februari, open.

De ijsbaan van Loenen is nog niet open, vanavond is er overleg, kijk voor actuele informatie op de website.

In Epe kun je terecht bij IJsbaan de Klaarbeek. Per dagdeel bekijken zij de kwaliteit. Vanmorgen was het uitstekend, maar om 12 uur moesten ze weer sluiten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

IJsbaan

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!