Schatkamer OLV-kerk veilig gesteld

Donderdag 22 augustus 2019

Door Redactie

In de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Hoofdstraat zal op 31 augustus om 14.00 uur een bijzondere bijeenkomst plaatsvinden. De voorzitter en pastoor van de Emmaüsparochie, de heer Hermens, de koster, de heer Pol, en de voorzitter van de Vereniging Oud Apeldoorn (VOA), mevrouw Van der Zande zullen hun handtekening zetten onder een  overeenkomst waarin de toekomst van “De Schatkamer van de OLV-kerk” wordt veiliggesteld.

Deze schatkamer herbergt een prachtige collectie spullen van religieuze aard die in vijftig jaar verzameld zijn door de heer Pol. Om er zeker van te zijn dat de collectie in de toekomst bijeen blijft benaderde de heer Pol de VOA. Deze vereniging beheert reeds meerdere cultuurhistorisch waardevolle zaken en de heer Pol was dan ook van mening dat de collectie bij de VOA het best op haar plaats is. Omdat de schatkamer de geschiedenis van de Rooms Katholieke kerk in Apeldoorn  zichtbaar maakt, vindt de VOA het belangrijk dat de schatkamer voor  Apeldoorn behouden blijft.

Tussen de Emmaüsparochie, de heer Pol en de VOA is nu overeengekomen dat de parochie en de heer Pol hun deel van de collectie in eigendom overdragen aan de VOA en dat de VOA de ruimte die nu als schatkamer is ingericht, mag blijven gebruiken om de collectie aan het publiek te tonen.

De openingstijden van de schatkamer blijven zoals ze zijn in juli en augustus iedere zaterdag en de rest van het jaar de eerste zaterdag van de maand: van 12.30 uur tot 15.30 uur.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!