Schijnwerper op Kunst: Bettina Regeling-Cabrera beschildert ganzeveren

Zondag 17 april 2022

Door Redactie

Na meer dan 2 jaar geringe aandacht voor kunst en cultuur, als gevolg van de coronapandemie en alle daarmee samenhangende beperkingen, start Apeldoorn Direct een nieuwe serie berichten onder de titel: ‘Schijnwerper op Kunst’. In deze reeks draait het om één specifiek werk, in welke vorm dan ook, en de maker die er achter zit. Vandaag schilderes  Bettina Regeling-Cabrera en haarn werk ‘Samen’.

Over het schilderij

“De veren zijn niet van te voren gelijmd of geplakt, waardoor ze tijdens het schilderen blijven bewegen. De verf wordt op de veer gebracht met een ” aaiende beweging” want als er te hard met de penseel geduwd wordt dan gaat de veer uit elkaar en dat is niet meer op te lossen. Voor een kleine afbeelding ben ik tussen 12 en 18 uren aan het werk.

Ik woon al 17 jaar in Nederland waar ik vanwege de liefde gekomen ben en in de loop der jaren heb ik me een idee gevormd over wat de betekenis van Oranje of Koningsdag is voor mij en dat is “Samen” zijn, ongeacht je afkomst, geloof of wat dan ook. Samen om te vieren dat we hier met elkaar en met onze dierbaren een eerlijk leven kunnen opbouwen.”
mobiel: 06-49696470

E-mail:  monjapokd@gmail.com 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Schijnwerper op kunst
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!