Schijnwerper op Kunst: Roel Ottow
Door Redactie
Na meer dan 2 jaar geringe aandacht voor kunst en cultuur, als gevolg van de coronapandemie en alle daarmee samenhangende beperkingen, start Apeldoorn Direct een nieuwe serie berichten onder de titel: ‘Schijnwerper op Kunst’. In deze reeks draait het om één specifiek werk, in welke vorm dan ook, en de maker die er achter zit. Vandaag kunstenaar/ontwerper/
Over het schilderij
Me too…?
“Nee, aan seksueel misbruik heb ik niet meegedaan of meegemaakt, gelukkig niet, maar een ander soort machtsmisbruik jammer genoeg wel: machtsmisbruik door Apeldoornse ambtenaren. Daaruit is dit schilderij ontstaan. Een overheid, die er zegt te zijn voor de burgers, maar ondertussen je met leugens, verdraaiingen en het aan de laars lappen van wetten(!) en regels in de kou zet, zo voelde het voor mij, en zo moest ik het van me af schilderen.
Ik zie dit schilderij als een pamflet. Er zijn meer slachtoffers in Apeldoorn van ambtelijk machtsmisbruik.
Metoo heeft een mooie beweging in gang gezet. Zoiets kan ook richting gemeente Apeldoorn. Het is hoog tijd voor een betrouwbare overheid. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze en andermans kinderen.
Natuurlijk kun je me mailen hierover.
Het werk heb ik ‘Lema Sabachtani’ genoemd, een van de kruiswoorden van Jezus. Onlangs hebben we op Goede Vrijdag Jezus’ kruisiging herdacht. Die link zit er niet voor niets in: Hij werd nog veel en veel erger mishandeld door de toenmalige overheid. Maar gelukkig kwam Pasen daarna. Daar verwijst het tweede schilderij naar.
Deze schilderijen zijn gemaakt in acrylverf, maar als kunstenaar/ontwerper/ illustrator werk ik ook met andere materialen onder andere ecoline, pastelkrijt en computer. Op mijn website (ottow.nl) staan veel meer soorten werk. Mooie dingen maken en dingen mooi maken is mijn drijfveer en ‘niet zeuren, maar kleuren’ mijn slogan.”