Schipluidense gasten betrekken MiniStek-woning

Zaterdag 2 juni 2018

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Een overnachting in de eerste Ministek-woning in Apeldoorn. Dat wilden Guus en Maria van Leeuwen uit Schipluiden wel. Tijdens 3FM Serious Request was er een online veiling met heel verschillende aanbiedingen en zo’n overnachting was er één van. De twee boden 250 euro en wonnen. Vandaag, zaterdag 2 juni, was het zover. Om 12.30 uur arriveert het stel bij de woning aan de Vlijtseweg. Ze worden welkom geheten door initiatiefnemers en eigenaren van dit project Annemarie Huisman en Mireille Langendijk. ,,We vonden het meteen een goed idee om de overnachting aan te bieden”, meldt bedrijfseconoom Annemarie die samen met architect Mireille haar droom wil verwezenlijken door het concept MiniStek verder te ontwikkelen en in de markt te zetten.

Bij aankomst zijn Guus en Maria direct enthousiast en nieuwsgierig. Ze vragen zich hardop af hoe het hen gaat bevallen: ,,We zijn erg geïnteresseerd in deze woonvorm en we onderzoeken of we zelf ook zo’n huis kunnen, of laten bouwen”, zegt Maria. ,,Met mijn achtergrond in de zorg vind ik het ook interessant om zoiets geschikt te maken voor mensen met een rolstoel, of voor mantelzorg.” Guus geeft aan dat zij in het polderlandschap waar ze wonen de ruimte wel hebben voor een dergelijk initiatief: ,,Daarvoor doen we eigenlijk gewoon onderzoek door ons goed te informeren, ook in het buitenland. Maar ook door zelf te ervaren of deze ‘back to basic’ woonvorm echt iets voor ons is. En leuk dat het op deze manier kan. We dragen 3FM Serious Request een warm hart toe en willen altijd iets doen. Toen kwam dit voorbij en de keuze was snel gemaakt.”

De laatste instructies worden gegeven, tips voor bezienswaardigheden en leuke horeca in Apeldoorn worden uitgewisseld. Daarna kan het echtpaar ontdekken en genieten van Apeldoorn. Omdat de ministek-woning nog niet helemaal geschikt is om te wonen, hebben Annemarie en Mireille de samenwerking gezocht én gevonden met Arjin Jans, directeur van Foenix Kringloop en Re-integratie, en Carla Maessen, de directeur van hotel de Keizerskroon. Over wat die samenwerking inhoudt voor Guus en Maria en hoe zij het MiniStek wonen en Apeldoorn hebben beleefd, lees je maandag (4 juni) meer.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!