See the Light!

Vrijdag 12 juni 2015

Door Stadsmens

Apeldoorn krijgt zijn eigen ‘Universeel Centrum van Licht.’ Ik kon niet geloven dat Philips Eindhoven zou verlaten en dus moest er iets anders aan de hand zijn. Op zoek dus naar de waarheid. Die kwam tot mij in een droom van afgelopen donderdag. Na een avondje doorhalen met mijn vrienden gebeurde het. De halicunerende werking van een brute combinatie van Grolsch en Glen Grant single malt whisky, liet mij zien dat Apeldoorn het epicentrum wordt van een niet vergaande wereld. Ik droomde ook dat de Stentor er de volgende dag aandacht aan zou besteden en zie hier, dat deden ze!! Ik glunderde zacht bij het vaststellen van zoveel intrinsiek voorspellend vermogen. (http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/statige-villa-apeldoorn-vanaf-nu-universeel-centrum-van-licht-1.4994064)

Ik heb meesteres Deborah, die het centrum gaat runnen, dus helemaal niet nodig om te zien waar het allemaal heen gaat. Meesteres Deborah voorspelt wel het nodige natuurgeweld. Hoewel me dat door de recente natuurcatastrofes, aardbevingen en een veranderend klimaat een redelijk zekere voorspelling lijkt, wil ik haar deze credits wel toestaan. Voor de rest denk ik dat zij dankbaar gebruik maakt van het liberale ondernemersklimaat in Nederland dat toestaat en in zekere zin zelfs stimuleert, dat je jezelf mag verrijken over de rug van dolende zielen. Handig zet, want die zijn er volgens het laatste nieuws meer en meer. Het is met een zekere afgunst dat ik zie hoe meesteres Deborah met haar kunstje appelleert aan de onzekerheid van velen en daar kennelijk zo goed mee verdient dat een van de mooiste villa’s in de stad voor het grijpen ligt. De verhuurder zal dit pand niet voor niets verhuren, zo vermoed ik.

En zo zie je maar weer dat het mogelijk is om zelfs met de meest kolderieke verhalen, het nieuws te halen en een dik belegde boterham te verdienen. Op dus naar een nieuwe rubriek op Apeldoorn Direct. De Voorspelling van de week. Deborah mag meedoen, maar buiten mededinging, want zij weet alles al.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!