Selectie Draisma Dynamo met tien spelers bijna op peil

Donderdag 26 juni 2014

Door Redactie

Fred Fiets

De selectie van Draisma Dynamo voor komend seizoen begint al aardig vorm te krijgen. Mats Kruiswijk en Giel Koetsenruijter zijn de nieuwste aanwinsten bij de 12-voudig kampioen van Nederland. Kruiswijk speelde afgelopen seizoen bij SSS in Barneveld, Koetsenruijter deed dat bij Fusion in Rotterdam.

De 24-jarige Kruiswijk heeft één jaar ervaring in de eredivisie, daarvoor kwam de 1.90 meter lange speler uit voor de VV Visade/Haaglanden uit Voorburg. De passer/loper is begonnen met volleyballen bij DEO Volleybal in Nootdorp.

Mats is werkzaam als gymleerkracht op het Speciaal Basis Onderwijs ‘Het Avontuur’ in Den Haag en studeert daarnaast bewegingstechnologie in de residentie. Komend seizoen zal Kruiswijk nog regelmatig op en neer reizen tussen Den Haag en Apeldoorn, maar dat ziet hij niet als een belemmering. Sterker nog, hij kijkt met genoegen uit naar komend seizoen. “Ik hoop en verwacht bij Draisma Dynamo een mooi seizoen door te maken. Daarnaast hoop ik bij deze topclub weer een volgende stap te kunnen zetten in het volleybal.”

De eveneens 24-jarige Koetsenruijter heeft er inmiddels twee seizoenen eredivisie op zitten: de passer/loper maakte in 2012 de overstap van Flamingo’s ‘56 uit Gennep naar het Rotterdamse Fusion. Giel begon z’n volleyballoopbaan bij Civilas in Venlo.

Het voorbije seizoen was voor de 1.92 meter lange speler wat minder succesvol, want een groot deel van het seizoen bekleedde hij de positie als libero omdat de eigenlijke libero door omstandigheden niet beschikbaar was. “Dat jaar was daarom een beetje een teleurstelling voor me. Doordat ik tijdelijk libero speelde ging dit ten koste van mijn eigenlijke rol als passer/loper. Daardoor kwam ik nog maar weinig aan de bak op die plek. Bovendien was het team van Fusion voor komend seizoen nog niet helemaal duidelijk. Als dan Dynamo belt is de keus niet zo heel moeilijk”, aldus Koetsenruijter.

“Draisma Dynamo heeft een kwalitatief goed team waardoor het niveau van de trainingen hoger zal zijn dan ik tot nu toe gewend ben. Ik kijk er naar uit om in zo’n team mee te draaien en me verder te ontwikkelen. Het is bovendien een leuke selectie met veel jongens die ik al een beetje ken. Daarnaast is trainen en spelen in Apeldoorn ook nog beter te combineren met mijn studie Fiscaal Recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ik heb er zin in!”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!