Sint Nicolaas geeft 150 gratis kaarten weg voor Logeerhuis

Vrijdag 10 november 2023

Door Redactie

Sint Nicolaas komt dit jaar voor de 15e keer logeren in Apeldoorn. Om dit jubileum te vieren, schenkt de organisatie 150 gratis kaarten aan organisaties voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Onvergetelijk bezoek

“We zijn trots dat dit evenement zo mooi is gegroeid de afgelopen jaren”, zegt Arendo Sturre, voorzitter van de organiserende stichting. “Omdat het Sinterklaasfeest draait om geven, willen wij dit jaar 150 mensen een onvergetelijk bezoek aan het Logeerhuis aanbieden. Het is werkelijk hartverwarmend dat we dit als stichting ook kunnen doen.”

De 150 gratis kaarten zijn via Stichting Present, Stg Down syndroom en de kerkelijke diaconie naar de juiste mensen gegaan. Naast toegang tot het huis kunnen deze gezinnen ook gratis deelnemen aan de activiteiten op het buitenterrein.

Buitenterrein vrij toegankelijk

Ook voor mensen die geen kaartje voor een rondleiding hebben kunnen kopen, is het Logeerhuis in het weekend van 25 en 26 november toegankelijk. Op het buitenterrein kunnen kinderen zich vermaken met ponyrijden, popcorn poffen, broodjes bakken bij het kampvuur en meer. “Om dit jubileumjaar ook te vieren met onze bezoekers, hebben we extra entertainment op het buitenterrein”, zegt Sturre. Scoutinggroep JJB en Circus Apeldoorn zijn ook weer van de partij.

Een populaire activiteit is de handtekeningenkaart waarmee de kinderen op zoek kunnen gaan naar de themapieten. “De kinderen zijn hier dol op en rennen het hele terrein over”, vertelt Arno Ribbink, bestuurslid van het eerste uur.

Pietencafé

De hele dag zijn er optredens in het gezellige Pietencafé, waar Piet Latus Pas en ook het muzikale duo DJ&Pesto van zich laten horen. Om ook buiten een extra feestelijk tintje te geven is Magic Stefan aanwezig om voor de kinderen een mooie Sint-creatie van ballonnen te maken.

Ieder wat wils

Geen kaartje voor een rondleiding is dus geen enkele reden om het weekend van 25 en 26 november niet vrij te houden voor een bezoek aan Het Logeerhuis van Sint Nicolaas. Het buitenterrein is gratis toegankelijk en er is voor ieder wat wils.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!