Sizzles verhuist naar verbouwde Sociëteit

Woensdag 28 november 2018

Door David Levie

Alex van Donswijk

Restaurant Sizzles wordt de nieuwe hoofdhuurder van de Sociëteit aan de Kerklaan. Het in 1879 gebouwde pand is door de gelijknamige vereniging verkocht aan twee Apeldoornse investeerders. De nieuwe eigenaren Bas Gregoor en Rik Klinkhamer laten het gebouw nu de gemeente Apeldoorn de benodigde vergunningen heeft verleend binnenkort verbouwen. ,,De werkzaamheden gaan zeker een jaar duren’’, zegt Huub van Riggelen, de kersverse voorzitter van de Sociëteit.

De benedenverdieping is in de bouwplannen voor Sizzles gereserveerd. De 210 leden tellende vereniging de Sociëteit Apeldoorn huurt straks de nieuwbouw en gaat letterlijk ondergronds. Tot die tijd is de club actief vanuit restaurant de Boschvijver. De nieuwe en moderne ruimte bevindt zich in de nabije toekomst, zo laat Huub van Riggelen weten onder het terras van het van monumentale pand. Op die nieuwe locatie is naast deels culturele lezingen en andere verenigingsactiviteiten ook plek voor twee biljarts en twee kegelbanen.

Redding

De interesse van Sizzles betekende voor de oudste vereniging van Apeldoorn (anno 1849) de mogelijkheid om het pand te verkopen en zo van hoge lasten (gebouw en eigen horeca) te worden verlost. ,,Het is onze redding geweest’’, zegt Huub van Riggelen die nu het vizier op de toekomst kan richten en met het nieuwe bestuur kan gaan werken aan de ledenwerving. Daarnaast geeft Van Riggelen aan de twee vrouwenverenigingen die tot voor kort ook van het pand gebruikmaakten voor de Kerklaan te willen behouden.

Esther Habers van Sizzles is vooralsnog wat terughoudender met informatie. Zo is het nog onduidelijk of het aantal stoelen in de toekomst groter zal zijn dan nu aan de Koninginnelaan. Details wil ze pas volgend jaar verstrekken. Wel zegt ze dat het aantal couverts gelijk zal blijven. Sizzles en de Sociëteit Apeldoorn hebben aangeven vanaf de opening in 2020 te willen samenwerken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Horeca

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!